Uliul, maşina de pradă perfectă. Zoologii au surprins imagini unice cu atacul asupra unei căprioare FOTO

Oamenii de ştiinţă au rămas muţi de uimire când au văzut atacul perfect, dar brutal, al unui uliu auriu asupra unei căprioare. Toată scena s-a petrecut în districtul Lazovsky, în sud-estul Rusiei.

24 sept. 2013, 13:01
Uliul, maşina de pradă perfectă. Zoologii au surprins imagini unice cu atacul asupra unei căprioare FOTO

Lumea animalelor este absolut fascinantă, iar momente rare, ca cele surprinse de zoologii ruşi lasă pe oricine fără cuvinte. Oamenii de ştiinţă au surprins, întâmplător, momentul în care un uliu auriu s-a năpustit asupra unei căprioare, şi-a înfipt ghearele puternice în carnea ei şi a ridicat-o în aer în încercarea de a fugi cu ea. Leşul căprioarei a fost descoperit la câţiva metri mai departe de locul în care a avut loc atacul.

De-a lungul timpului au fost surprinse imagini cu ulii atacând coioţi şi chiar urşi, însă experţii spun că acestea sunt primele imagini cu un uliu auriu care atacă o căprioară. „Este prima oară când văd aşa ceva”, a declarat Linda Kerley de la Zoological Society of London.

Ulii aurii sunt unele dintre cele mai răspândite păsări de pradă din lume şi trăiesc în Europa, Asia şi America de Nord. Ulii sunt vânători perfecţi, capabili să ucidă prazi mult mai mari decât ei.