Ultima găselniţă a hoţilor pentru a fura bani din bancomate

Bancomatele aruncate in aer au devenit noua găselniță a hoților pentru a fura bani. Spărgătorii au aplicat metoda în mai multe oraşe din România, iar in unele cazuri au plecat cu adevarate averi. Recent, un ATM din Arad a fost aruncat in aer, iar hoții nu au fost prinși nici pana acum.

RomaniaTV.net
16 ian. 2019, 15:58
Ultima găselniţă a hoţilor pentru a fura bani din bancomate

Spargerile date la bancomatele din România au scenarii parcă desprinse din filme. În decembrie 2017, hoţii au rupt uşile unor magazine din Constanţa, cu maşina, şi au furat dispozitivele de tip pay point, la care clienţii făceau diverse plăţi. Prima spargere s-a dat în Medgidia. Hoţii au spart uşile de la intrarea unui supermarket cu o maşină de teren şi a fugit cu un bancomat de tip pay-point, la care clienţii făceau diverse plăţi. O oră mai târziu incidentul s-a repetat în Hârşova, după acelaşi tipar. Totul s-a petrecut noaptea.

În ultimele luni, o altă metoda a ajuns să fie tot mai des folosită de hoţi în mai multe oraşe din România. Este vorba despre bancomate aruncate în aer.

Primul incident a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, la Bolintin Vale. Hoţii au avut un plan bine puns la punct. Au venit noaptea, au pus o butelie de gaz lângă ATM şi au incendiat-o. Geamurile sucursalei au fost făcute ţăndări, dar nu au reuşit să fure din ATM. Anchetatorii vor avea o misiune dificilă căci atunci cand au dat spargerea, indivizii au vopsit camerele video cu vopsea.

Deşi au trecut aproape trei luni de la spargere, hoţii sunt în continuare căutaţi de poliţişti.

Un alt atac s-a dat la un bancomat din Braşov. ATM-ul era situat într-o zonă intens circulată, cu ieșire pe un bulevardul principal din oraş. La fel ca la Bolintin Vale, spargerea a fost dată noaptea. Imagini de pe camera de supraveghere nu sunt, pentru că răufăcătorii au avut grijă să vopsească obiectivul camerelor înainte de a da lovitura. Hoţii au reuşit să fugă, in doar 20 de minute, cu nu mai puţin de 160.000 de lei. Anchetatorii au adus şi un câine de urmărire pentru a-i găsi pe hoţi, insă fără succes.

Ultima tentativă de spargere a unui bancomat a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Arad. Mai mulţi indivizi au aruncat în aer un bancomat din Arad, în încercarea de a ajunge la banii din interior. Şi au şi reuşit. Au fugit cu trei casete pline cu bani. Poliţiştii nu au reuşit încă să îi găsească pe indivizi.

Anchetatorii nu exclud ca toate spargerile să fie date de aceeaşi grupare de hoţi.