ULTIMA ORĂ, teroriştii au lovit din nou: Atentat sinucigaş, sunt cel puţin 8 morţi şi 18 răniţi. Deflagraţia, revendicată de ISIS

Cel puţin opt persoane au fost ucise, iar alte 18 rănite, luni, la Kabul, într-un atentat sinucigaş revendicat de gruparea Statul Islamic vizând o adunare a unor lideri religioşi care tocmai proclamase o fatwa împotriva terorismului cu mai puţin de o oră înainte, relatează AFP.

RomaniaTV.net
04 iun. 2018, 16:49
ULTIMA ORĂ, teroriştii au lovit din nou: Atentat sinucigaş, sunt cel puţin 8 morţi şi 18 răniţi. Deflagraţia, revendicată de ISIS

Cel puţin opt persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş cu bombă, produs luni în vestul capitalei afgane Kabul. Atentatul a avut loc în apropierea cortului unde avea loc o adunare a clericilor musulmani, la numai o zi după ce fusese pronunțat un verdic religios (fatwa) care condamnă atentatele sinucigașe și cere organizarea de urgență a unor negocieri de pace în Afganistan. Nouă persoane au fost rănite, iar, pentru moment, atentatul nu a fost revendicat. Capitala afgană se confruntă cu o intensificare a atacurilor împotriva forţelor de securitate şi a civililor de când milițiile Taliban au anunţat lansarea ofensivei de primăvară, la 25 aprilie. 

Capitala afgană se confruntă cu o intensificare a atacurilor împotriva forţelor de securitate şi a civililor de când talibanii au anunţat lansarea ofensivei de primăvară, la 25 aprilie. Atacurile nu dau semne că se opresc în timpul Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor.

La 30 aprilie, două explozii au provocat moartea a 26 de persoane, printre care nouă jurnalişti.

Miercurea trecută, bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt sediul puternic întărit al Ministerului de Interne, într-un atac care a durat mai mult de două ore.

Multe atacuri au fost revendicate de organizaţia jihadistă Stat Islamic, dar responsabili de securitate le pun mai degrabă pe seama reţelei Haqqani, o grupare afiliată talibanilor.