Ultima postare pe Facebook a educatoarei ucise de fostul soţ în grădiniţă. Mesajele ei, strigăt disperat după ajutor

Nicoleta Botan, directoarea unei grădiniţe din Bucureşti, a fost ucisă cu sânge rece de cel care cândva i-a fost partener de viaţă. Fostul soţ a intrat peste ea în grădiniţa unde se aflau şi cele două fete pe care le aveau împreună şi a înjungiat-o de două ori. A fost prins de oamenii legii când încerca să se sinucidă.

26 ian. 2018, 18:47

Directoarea unei grădiniţe din Capitală a fost ucisă cu sânge rece de fostul soţ. Femeia a fost înjunghiată de două ori, a ajuns la spital, dar din păcate medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Bărbatul cu care are doi copii a fost prins de către poliţişti la scurt timp şi dus la audieri. Se pare că individul avea ordin de restricţie după ce în urmă cu câteva luni o bătuse cu brutalitate. A fost scos din casă cu forţa şi i-au interzis să se mai apropie de Nicoleta. Vineri, orbit de furie, bărbatul a pus mâna pe un cuţit şi a ucis-o fără ezitare.

A avut viaţă grea lângă el. A fost bătută, băgată în spital, terorizată. Dormea de multe ori în grădiniţă de teama lui. Pe pagina de Facebook, Nicoleta se pare că îşi striga neputincioasă drama. Pe 13 ianuarie, directoarea grădiniţei a postat pe contul ei o fotografie care putea trage multe semnale de alarmă. 

În decembrie, tot pe Facebook, spunea că „Lacrimile sunt cuvintele pe care inima nu le poate rosti! #ramasbun”. 

Mai jos aveţi câteva mesaje postate de Nicoleta în ultimele luni pe Facebook. 

  • „Daca vrei sa zbori, nu cauta o groapa, cauta un munte”.
  • „Puterea de a ierta reprezinta puterea de a merge intotdeaua mai departe, inseamna puterea de a-i accepta pe cei din jur si de a-i intelege asa cum sunt ei”.
  • „Nu exista experienta căreia sa nu-i poți supraviețui dacă ai curajul sa înfrunți viața!”
  • „Toate hotătărârile importante trebuie sa le iei singur, fără influența altora!”
  • „Du-ti sufletul intr-o vacanta! Din cand in cand are nevoie de liniste!”
  • „Nu rosti vorbe nechibzuite și nici nu le asculta, pentru ca acestea sunt spuse de cel ce nu este in armonie…”
  • „Timpul nu se schimba, dar toate lucrurile se schimba in timp.  Pentru ca timpul e forța ce separa evenimentele. Timpul nu se afla in mișcare, dar tu te miști in timp..”
  • „Aminteste-ți că tot ce există este doar o altă formă a ceea ce nu există!”
  • „E atata galagie pe Pamant, ca nu se mai aude nimic din Cer…”

Potrivit unei prietene, cu două luni în urmă, Nicoleta a ajuns în spital după ce a fost bătută cu bâta de soţul ei. A cerut ajutor şi a reuşit să obţină un ordin de restricţie. 

„Un om își lovește sotia cu bâta până o bagă în spital. Apoi încearcă să nege că ar fi fost el. Se poartă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Primește totuși ordin de restricţie fata de sotie si copiii mici, desi politia o sfatuieste pe femeie sa treaca cu vederea, ca deh, asa e in viata, iti mai iei si omor. La presiunea familiei (pentru care actele de violenta nu inseamna decat normalitate), sotia accepta barbatul in prezenta copiilor. Doua luni mai tarziu, barbatul o injunghie pe sotie la etajul gradinitei in care la parter erau ambii lor copii. Sotia moare doua ore mai tarziu, cu inima facuta gauri de omul de care n-am reusit s-o protejam. Doi copii mici cu mama ucisa si tata criminal, cu bunici violenti”, spune prietena Nicoletei. 

„O știam pe Nicoleta Botan. În noiembrie, bărbatul a făcut-o zob cu bâta de baseball. Acum a reușit să o ucidă… Dumnezeule, când se va schimba legea în țara asta? Când agresorii vor fi tratați așa cum trebuie tratați? Când vor fi victimele violenței în familie în siguranță? Câte femei mai trebuie să moară?”, spune o altă prietenă pe pagina de Facebook.

Vezi si: Detalii cutremurătoare despre educatoarea ucisă în grădiniţă de soţ. O vecină povesteşte prin ce calvar trecea femeia

Au apărut detalii uluitoare despre disputa dintre cei doi, din ultimele luni ale anului trecut, atunci când a şi fost emis ordinul de restricţie pe numele bărbatului.

Femeia s-a plâns de rele tratamente aplicate de fostul soţ şi, de teamă, a cerut ajutorul. Chiar în Ajunul Crăciunului, Judecătoria Sectorului 2 al Capitalei a emis ordinul de protecţie pentru Nicoleta Boţan. Astfel, Marius Cristian Boţan a fost evacuat din locuinţă. A fost tot atunci audiat, cu privire la cele semnalate de femeie, şi tot atunci i s-a adus la cunoştinţă ordinul de restricţie.

Bărbatul a fost luat pe sus şi scos cu forţa din casă de poliţişti. În aceeaşi zi a fost audiată şi fosta soţie, Nicoleta Boţan. Ei i s-a explicat ce reprezintă ordinul, până la ce distanţă se poate apropia de ea fostul soţ, etc. El nu trebuia să se apropie de ea la mai puţin de 200 de metri sau să ia legătura telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod.

Nicoleta Boţan a fost verificată de poliţişti, în lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie. Aceasta a fost ori sunată, ori oamenii legii s-au deplasat la ea acasă, pentru a vedea dacă totul este în regulă.

În afara ordinului de protecţie, care a survenit în urma anunţului femeii, o altă plângere împotriva bărbatului nu a mai fost înregistrată la Poliţie.