ULTIMA ŞANSĂ pentru românul CONDAMNAT la MOARTE în Malaezia

Românul condamnat la moarte în Malaezia mai are o singură şansă să scape de sentinţă. Cazul lui a ajuns la cea mai înaltă instanţă din ţară, după ce, la recurs, judecătorii au hotărât să menţină condamnarea. Dacă tânărul nu va primi o soluţie favorabilă nici la Tribunalul Federal, soarta îi este pecetluită: va fi spânzurat în luna august.

03 mart. 2015, 09:57
ULTIMA ŞANSĂ pentru românul CONDAMNAT la MOARTE în Malaezia

Şansele lui Ionuţ Gologan de a scăpa de spânzurătoare sunt din ce în ce mai slabe. Potrivit wowbiz.ro, la recursul de pe 16 februarie, avocatul românului nu s-a prezentat. Fără să se poată apăra şi fără avocat, Ionuţ n-a avut nicio şansă, aşa că magistraţii au păstrat decizia din prima instanţă. Sentinţa e una dură: tânărul va fi spânzurat în august.

La Telega, judeţul Prahova, de unde vine Ionuţ, durerea e cumplită. Tatăl şi bunica, care i-au ţinut loc de mamă, sunt disperaţi. Părintele a crezut până în ultima clipă că situaţia fiului său se va rezolva cumva, iar vestea ca s-a stabilit deja data execuţiei l-a cutremurat. Iar bunica lui plânge fără încetare. În urmă cu mai bine de un an, ea lansa un apel disperat către autorităţile române.

Două rugăminţi fierbinţi am ca bunică, prin demersurile care se fac, prin tot ce stă în putinţă, să i se suspende pedeapsa cu moartea, să fie repatriat„, a spus bunica tânărului.

Din nefericire, România nu are tratat de extrădare cu Malaezia. Autorităţile de la Bucureşti, însă, au făcut demersuri pe lângă oficialii de la Kuala Lumpur, pentru ca românul să scape de execuţie.

Ionuţ Gologan mai are acum o singură şansă, la Tribunalul Federal din Kuala Lumpur. El se află în cea mai temută închisoare din Malaezia din iunie 2012, atunci când, pe aeroportul din Kuala Lumpur, a fost prins cu un kilogram şi jumătate de droguri asupra sa. În septembrie 2013, Ionuţ a fost condamnat la moarte. Familia spune că românul a fost racolat de o reţea de traficanţi din Germania, unde plecase să lucreze ca şofer.

Citeşte şi Ultimele cuvinte ale românului condamnat la moarte în Malaezia