Ultimele cuvinte ale pilotului avionului prăbuşit: „Asta este, am dat de naiba!”

Înregistrările recuperate de pe cutia neagră a aeronavei au scos la iveală ultimele cuvinte rostite de pilotul Valeri Gubanov. Acesta i-a spus copilotului să mărească altitudinea, în loc să îndrepte botul aeronavei în jos.

08 mart. 2018, 08:17
Ultimele cuvinte ale pilotului avionului prăbuşit: „Asta este, am dat de naiba!”

Avionul companiei Saratov Airlines s-a prăbușit pe 11 februarie, la doar câteva minute după ce a decolat de pe aeroportul din Moscova. Tragedia aviatică, în urma căreia 71 de oameni au murit, a fost filmată de o cameră de supraveghere.

Când avionul a început să nu mai ia altitudine, co-pilotul nu a reuşit să redreseze aeronava şi a continuat să coboare, în ciuda indicaţiilor pilotului. „Înțeleg că ai vrut să… dar, uite, te duci în jos! De ce te duci în jos? Unde te duci?! Altitudine! Ia altitudine! Altitudine! Sus!”, se aud indicaţiile pilotul.

Ultimele cuvinte ale pilotului avionului Saratov Airlines au fost „De ce? Unde te duci?” „Asta e! Am dat de naiba”, au fost ultimele cuvinte spuse de pilotul avionului Saratov Airlines, care s-a prăbușit la doar șase minute de la decolare, pe aeroportul Domodedovo din Moscova.

Citeşte şi Avion prăbuşit, 66 de pasageri au murit pe loc. Cutiile negre au fost recuperate sâmbătă, încă se caută cadavrele

Conversația dintre pilotul și copilotul avionului a fost dată publicităţii după ce autoritățile au recuperat una dintre cutiile negre. Tragedia aviatică a avut loc în luna februarie, iar 71 de oameni aflați la bord au murit, scrie publicaţia The Sun.

Ultimele sale cuvinte sunt „asta e! Am dat de naiba”. Acolo, înregistrarea se oprește. Este momentul în care pilotul şi-a dat seama că avionul se va prăbuși.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei au anunțat că piloții ar fi uitat să pornească sistemul de încălzire a echipamentului de degivrare, iar acest lucru a dus la afișarea unor erori privind altitudinea și viteza de deplasare a aeronavei.