Ultimul DIALOG dintre Adrian Iovan şi turnul de control, înainte de prăbuşire. ASCULTĂ ÎNREGISTRAREA

Adrian Iovan a murit, luni seară, după ce avionul medical pe care îl pilota s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. În aeronavă se aflau şapte persoane, pilotul, copilotul, patru medici şi un medic rezident, dintre care doar cinci au supravieţuit. Victimele accidentului aviatic au fost găsite la câteva ore de la tragedie de către un localnic din zonă. Ultimele persoane care l-au auzit în viaţă pe Adrian Iovan au fost controlorii de trafic aerian ai turnului de control din Sibiu.

21 ian. 2014, 09:00
Ultimul DIALOG dintre Adrian Iovan şi turnul de control, înainte de prăbuşire. ASCULTĂ ÎNREGISTRAREA

Publika.md a intrat în posesia ultimei înregistrări audio purtate între pilotul Adrian Iovan şi turnul de control de la Sibiu, chiar înainte de catastrofă. Potrivit înregistrării, ultimele persoane care l-au auzit în viaţă pe pilotul Adrian Iovan au fost controlorii de trafic aerian ai turnului de control din Sibiu. Aceştia i-au dat acordul pilotului de a traversa zona şi i-au furnizat informaţiile despre starea vremii. Din acestea, reiese ca vizibilitatea era redusa la aproximativ un kilometru din cauza ceţii dense.


DEZBATERE: Cine credeţi că este vinovat pentru tragedia aviatică din Munţii Apuseni?

Adrian Iovan, care pilota avionul aterizat forţat în Munţii Apuseni, a murit în accidentul aviatic, au declarat surse din MAI. O studentă rănită grav în accident a încetat din viaţă, în ciuda intervenţiei echipei de prim ajutor care i-a făcut manevre de resuscitare. Toţi răniţii au fost aduşi la UPU 1 Cluj.

CITEŞTE Adrian Iovan şi-a presimţit moartea. Vezi ce spunea cu doar 24 de ore înainte de prăbuşirea avionului

Gheorghe Giurgiu, un localnic de 33 de ani din satul Pietreasa (Alba), a fost cel care, alături de doi consăteni, a ajuns primul, luni seară, la locul accidentului aviatic şi au încercat să îi ajute pe răniţi, îmbrăcându-i cu hainele proprii şi făcându-le foc să se încălzească.

CITEŞTE ŞI ULTIMELE SECUNDE înainte ca avionul pilotat de ADRIAN IOVAN să se prăbuşescă. Ce a văzut un SUPRAVIEŢUITOR

Directorul Romatsa, Aleodor Frâncu, a precizat că aeronova condusă de Adrian Iovan a plecat în scop umanitar, pilotul având ultima convorbire cu ei după ce a depăşit zona Sibiului, potrivit Mediafax. Pilotul Adrian Iovan ar fi anunţat atunci că va coborî la 2.100 de metri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, explicând că nu vede nimic din cauza ceţii.

„A coborât pentru a vedea spaţiul. În acel moment, s-a pierdut legătura cu el. De la început, s-a ştiut că sunt condiţii meteo nefavorabile, dar au plecat în această cursă umanitară. Şi faptul că a reuşit să coboare aeronava într-o zonă extrem de dificilă din punct de vedere al reliefului şi al condiţiilor meteorologice este un succes al pilotului”, a declarat preşedintele Romatsa.

VEZI ŞI ACCIDENT AVIATIC. Dr. Calu a sunat o colegă: „Ne-am prăbuşit. Sunt întins pe pământ, abia respir”