Ultimul mesaj al jurnalistei siriene ucise de jihadişti: Porumbeii noştri mesageri nu se vor plânge

Gruparea jihadistă Stat Islamic a ucis o jurnalistă pe care a acuzat-o de spionaj, au informat surse din cadrul activiştilor sirieni, care au confirmat moartea jurnalistei.

05 ian. 2016, 17:03

Ruqia Hassan posta frecvent pe blogul ei informaţii despre viaţa cotidiană a locuitorilor din fortăreaţa siriană Raqa, care fusese cucerită de jihadişti.

Femeia posta frecvent, sub pseudonimul Nissan Ibrahim, informaţii despre ceea ce se petrecea în oraş şi despre faptul că acesta devenise ţinta loviturilor aeriene ale coaliţiei antijihadiste, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi O jurnalistă a unui post de televiziune sirian a fost ucisă în apropiere de Qousseir

Ultimul mesaj al jurnalistei postat pe Twitter datează din data de 21 iulie 2015. Este mai degrabă un protest faţă de cenzura siriană care viza în special presa şi anumite informaţii considerate ca fiind de spionaj, mai scrie publicaţia britanică.

„N-ai decât să tai internetul, porumbenii noştri mesageri nu se vor plânge”, a fost ultimul mesaj al  Ruqiei Hassan. Nu se cunoaşte data exactă a morţii sale, iar familia ei a fost anunţată în urmă cu trei zile că Ruqia a fost găsită vinovată pentru spionaj, mai scrie aceeaşi publicaţie.