ULUITOR: Ce se întâmplă cu organismul tău dacă bei APA în care au stat CARTOFII

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai consumate alimente, cartoful are proprietăţi terapeutice deosebite.

10 ian. 2015, 11:24
ULUITOR: Ce se întâmplă cu organismul tău dacă bei APA în care au stat CARTOFII

Componenta cartofilor consta intr-un mare complex de carbohidrati, fibre si proteine. Ei contin, de asemenea, vitaminele A, B-complex si C; fier, magneziu, potasiu. Coaja cartofilor este foarte bogata in elemente nutriti si daca s-ar putea minca ar fi foarte bine.

MIT SPULBERAT: Cartofii şi pastele făinoase nu îngraşă

Cartofii contin o mica parte de atropina. Aceasta substanta, in cantitati mari, este deosebit de otravitoare, dar in doze mici are efecte antispasmodice, ceea ce face din cartofi un calmant in cazul crampelor, usurind in acelasi timp traiectul gastrointestinal. Cartofii pot, de asemenea, fi utilizati si extern in cazul durerilor musculare si problemelor dermatologice.

Unul din efectele terapeutice ale cartofului vine de la sucul alcalin pe care acestia il au, care poate neutraliza acidul gastric si reduce astfel tulburarile stomacului. Un alt efect binefacator il are apa in care au stat cartofii, care poate curata intestinele si reduce cantitatea de acid din sistemul gastrointestinal. Pentru a prepara aceasta apa trebuie sa spalati si taiati un cartof mare, dupa care il lasati peste noapte intr-o cana cu apa in care adaugati putina sare de mare. Beti aceasta apa in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Pentru vindecarea ulcerului, a gastritelor se recomanda sa se consume cartofi cruzi sau sa se bea suc de cartofi.

Citeşte mai mult pe obiectiv.info