Umilinţă cruntă: Bătrână ţinută patru ore în ambulanţă, în faţa spitalului

O bătrână a stat mai bine de 4 ore într-o ambulanţă, pentru că i s-a refuzat internarea. Femeia, în vârstă de 73 de ani, venise prin transfer de la un spital din Iaşi unde fusese internată timp de patru luni.

01 apr. 2015, 11:00
Umilinţă cruntă: Bătrână ţinută patru ore în ambulanţă, în faţa spitalului

O bătrână în vârstă de 73 de ani, din localitatea Rauşeni, a stat mai bine de 4 ore într-o ambulanţă, pentru că i s-a refuzat internarea.

Elvira S. a fost internată timp de 4 luni la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Maria” din Iaşi, iar luni, 30 martie 2015, s-a făcut o solicitare către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani pentru un transfer al pacientei către Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe” din Botoşani.

Marţi dimineaţă, o ambulanţă de la Botoşani a plecat spre Iaşi cu un alt caz, iar la întoarcere a preluat-o pe Elvira S. Ambulanţă a ajuns la Botoşani la ora 14:00, însă bătrână nu a putut fi internată.

Rudele spun că doctorul care ar fi trebuit să o preia pe pacienta, dr. Hanora Cristina Ivanov, nu era la spital şi nici nu „i-a lăsat scris” medicului de garda, potrivit stiri.botoşani.ro.

După 4 ore de stat în ambulanţă, bătrână era obosită, atât fizic, cât şi psihic. Se simţea rău şi avea tensiunea crescută.

Abia după zeci de telefoane de la Botoşani la Iaşi şi de la Iaşi la Bucureşti, şi doar cu intervenţia reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, femeia a fost primită la Spitalul de Recuperare.

Doctorul Marius Pralea, medic de garda la Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe”, a spus că nu a putut să o interneze pe femeie pentru că doctorul Hanora Cristina Ivanov i-a spus că nu şi-a dat avizul pentru un transfer, ci pentru o consultaţie.