Un activist francez a fost condamnat la închisoare pentru că a ajutat imigranţi să ajungă în Franţa

Magistraţii de la Curtea de Apel din Aix-en-Provence l-au condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pe un fermier francez care a ajutat mai mulţi imigranţi să traverseze frontiera dintre Italia şi Franţa, potrivit site-ului postului France 24.

09 aug. 2017, 12:03
Un activist francez a fost condamnat la închisoare pentru că a ajutat imigranţi să ajungă în Franţa

Durata pedepsei este de două ori mai mică decât cea cerută de procurori, însă sentinţa este mai dură decât cea iniţială, atunci când a primit doar o amendă.

Activistul Cedric Herrou a afirmat că nu are regrete pentru ceea ce a făcut şi anunţat că va depune contesta sentinţa. „Vor trebui să ma trimită la închisoare, ar fi mai simplu. Voi continua să lupt din închisoare”, a adăugat el.

 Bărbarul este unul din liderii asociaţiei Roya Citoyenne, organizaţie care are drept scop să ajute imigranţii care sosesc în Europa din Africa, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Organizaţia de caritate Oxfram îi cere UE să îi lase pe migranţii vulnerabili să plece din Libia

Herrou este unul din oamenii inculpaţi pentru că ar fi ajutat în mod ilegal imigranţii care încearcă să ajungă în Franţa după ce au traversat Marea Mediterană în ambarcaţiuni improvizate.

Peste 117.000 de imigranţi au traversat Marea Mediterană în cursul acestui an, peste 96.000 dintre ei ajungând în Italia. În acelaşi timp, peste 2.400 de imigranţi au decedat în timp ce încercau să traverseze marea, potrivit ONU.