Un adolescent condamnat pentru trafic de droguri a fost obligat de instanţă să-şi termine liceul

Un adolescent din judeţul Iaşi a fost obligat de magistraţi să-şi finalizeze studiile liceale, printr-o sentinţă în care acesta a fost condamnat, miercuri, pentru trafic de droguri.

14 mart. 2018, 18:23
Un adolescent condamnat pentru trafic de droguri a fost obligat de instanţă să-şi termine liceul

Tribunalul Iaşi a decis, miercuri, ca un adolescentul din Iaşi care era judecat pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de droguri să fie obligat să meargă înapoi la şcoală.

„Instanţa a dispus aplicarea, în cazul inculpatului minor Gabriel P., a măsurii educativă a asistării zilnice pe o durată de şase luni, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Iaşi, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată, precum şi introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc în formă continuată. Totodată, instanţa obligă inculpatul minor ca, pe durata măsurii educative, să finalizeze cursurile liceale”, au menţionat magistraţii ieşeni.

În acelaşi dosar, judecătorii au dispus condamnarea pentru alte două persoane, dintre care una la 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare şi alta la doi ani şi 6 luni cu suspendare.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa de judecată superioară, respectiv la Curtea de Apel Iaşi.

Procesul a început pe data de 7 septembrie 2017, după ce anchetatorii i-au acuzat pe cei trei tineri de trafic de droguri. Conform procurorilor, aceştia ar fi introdus canabis pe „piaţa neagră” din Iaşi.

În urmă cu câteva săptămâni, tot judecătorii ieşeni au obligat printr-o sentinţă un cuplu acuzat de evaziune fiscală să meargă la şcoală, pentru a finaliza măcar clasele primare.