Un agent al Penitenciarului Târgu Jiu a fost prin în timp ce lua mită de la un deţinut, pentru o învoire de Paşte

Un poliţist de la Penitenciarul Târgu Jiu a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la un deţinut. Agentul şef trebuia să-i aprobe bărbatului o învoire de Paşte. Poliţistul a fost reţinut pentru luare de mită.

29 apr. 2016, 19:24
Un agent al Penitenciarului Târgu Jiu a fost prin în timp ce lua mită de la un deţinut, pentru o învoire de Paşte

Agentul şef al Penitenciarului din Târgu Jiu a fost prins imediat ce primise suma de 500 de euro şi mai multe bunuri de la prietenul unui deţinut. În schimbul banilor, el trebuia să întocmească documente pentru aprobarea unei învoiri în perioada Sărbătorilor de Paşte.

„Din probele administrate a reieşit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D.I.D. a promis deţinutului M.D.D., dar şi inculpatului S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D. în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest scop a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S.T.D. La data de 28.04.2016, inculpatul S.T.D. s-a întâlnit cu D.I.D. pentru a-i remite, în scopul menţionat anterior, o sumă de bani. Imediat, s-a procedat la constatarea în flagrant a infracţiunilor de corupţie”, mai spune Direcţia Generală Anticorupţie.