Un antrenor de legendă renunţă la fotbal. Vicente del Bosque, selecţionerul Spaniei, se retrage din activitate

Vicente Del Bosque, selecţionerul cu care Spania a câştigat un Campionat Mondial şi un Campionat European, a anunţat că se retrage din fotbal. Decizia vine după ce naţionala iberică a fost eliminată în optimile de finală de la EURO 2016, după 0-2 cu Italia.

01 iul. 2016, 06:32
Un antrenor de legendă renunţă la fotbal. Vicente del Bosque, selecţionerul Spaniei, se retrage din activitate

Vicente Del Bosque are 65 de ani şi este antrenorul care i-a adus Spaniei primul titlu mondial, în 2010. De asemenea, echipa a câştigat în 2012 şi titlul european, păstrând parctic trofeul din 2008, cucerit sub comanda lui Luis Aragones.

Intenţionez să-mi termin contractul actual, ce expiră pe 31 iulie, apoi nu am nicio intenţie să mai continui ca antrenor al Spaniei. Vreau să părăsesc fotbalul european, dar o voi face discret. Nu am niciun dubiu asupra viitorului meu. Nu voi mai continua meseria de antrenor„, a declarat Vicente Del Bosque, pentru Radio Nacional, din Spania.

Citeşte şi FRF are de ales între un italian şi un neamţ. S-au încheiat negocierile pentru funcţia de selecţioner al României

Vicente Del Bosque are în palmares şi două Ligi ale Campionilor, cu Real Madrid, şi, de asemenea, a câştigat de două ori campionatul Spaniei, o Supercupă a Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor.