Un arădean a căzut în râul Mureş de pe un pod. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital

Un arădean a căzut în Mureș de pe podul de la Trei Insule. Bărbatul lucra alături de alți insulari la repararea podului, avariat la începutul săptămânii de blocurile de gheață plutitoare.

09 feb. 2017, 15:12
Un arădean a căzut în râul Mureş de pe un pod. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital

Un incident grav s-a petrecut la Trei Insule, joi după-amiază, în timp ce câțiva bărbați care au cabane în zona de agrement lucrau la repararea podului. Unul dintre ei, aflat pe ponton, s-a dezechilibrat și a căzut în apa aproape înghețată a Mureșului, scrie aradon.ro.

Deși un coleg a sărit imediat să-l salveze, bărbatul a fost purtat de curenți aproape 150 de metri. A fost ajuns din urmă de colegul său, care l-a ajutat să se îndrepte spre mal, unde ambii s-au prins de vegetație. Cei doi au fost scoși din apă de către ceilalți care se aflau pe pod.

Cele cinci minute petrecute în apa foarte rece au fost de ajuns să-i cauzeze probleme bărbatului, care este supraponderal, având 170 de kilograme. El a fost dus într-una dintre cabanele de pe insulă, unde a fost dezbrăcat de hainele ude și învelit în pături groase, până la sosirea unei ambulanțe.

„Un echipaj medical a intervenit la Trei Insule, unde un cetățean care ajuta la lucrările de reparații efectuate la pod s-a dezechilibrat și a căzut în apă, de unde a fost extras de colegi după aproximativ cinci minute. Echipajul a acordat măsurile de prim ajutor, pacientul având o hipotermie ușoară”, a declarat directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Arad, dr. Mircea Merea.

Pacientul a fost dus la spital, unde a rămas sub supraveghere medicală.

Podul insulei este în reparații încă de luni, după ce un ponton lovit de blocurile de gheață plutitoare s-a scufundat parțial. Podul s-a înclinat, prezentând pericol pentru localnicii care stau pe insulă și iarna. Acum este utilizabil, însă asociația insularilor continuă lucrările de consolidare, pentru ca structura să mai poată fi folosită până la primăvară, când Primăria a promis că va amplasa în zonă fostul pod de pontoane al Ștrandului Neptun, aflat într-o stare mult mai bună.

Citeşte şi INTERVENŢIE DIFICILĂ în Sibiu după ce un bărbat a căzut într-o râpă