Un AUTOCAR cu 46 de pasageri s-a RĂSTURNAT pe DN1. Nouă persoane au fost rănite VIDEO

Accident grav, sâmbătă dimineaţă, pe DN1, în judeţul Braşov. Un autocar cu 46 de pasageri s-a răsturnat, după ce şoferul a încercat să evite o căruţă nesemnalizată corespunzător. Nouă persoane au fost luate de ambulanţe şi duse la spital.

15 nov. 2014, 06:29
Un AUTOCAR cu 46 de pasageri s-a RĂSTURNAT pe DN1. Nouă persoane au fost rănite VIDEO

Un accident deosebit de grav s-a produs, sâmbătă dimineață, în jurul orei 5.30, în judeţul Braşov, pe DN1 Codlea – Vlădeni, în zona popasului Căprioara, a anunţat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române. Autocarul se deplasa de la Braşov spre Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara.

În autocar se aflau 46 de persoane adulte, dar şi adolescenţi şi copii. Cele nouă persoane sunt rănite uşor şi au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Trei dintre acestea aveau fracturi, iar celelalte, răni uşoare, contuzii şi scoliaţii. Printre persoanele rănite nu se află copii. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de descarcerare, patru echipaje SMURD şi şase ambulanţe„, a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, potrivit Agerpres.

Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei, în faţa autocarului aflându-se o căruţă pe care conducătorul autocarului a văzut-o târziu.

Căruţa nu avea ce căuta pe un drum naţional, iar conducătorul auto al autocarului a văzut-o târziu şi nu a mai putut evita impactul cu atelajul. Conducătorul atelajului nu a fost rănit. Circulaţia pe DN1 s-a desfăşurat cu restricţii, dar nu a fost întreruptă. La prima oră a dimineţii, numărul autovehuiculelor aflate în trafic este mai redus şi din această cauză nu s-au format coloane de maşini pe această porţiune de drum” a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Braşov, inspector principal Cosmin Giosanu.

CITEŞTE ŞI: Autocar prăbuşit în prăpastie: Cel puţin 15 morţi