Un avion a aterizat de urgenţă după ce pasagerilor a început să le curgă sânge din urechi şi din nas

Un avion al companiei Jet Airways, care zbura, joi, de la Mumbai la Jaipur, a fost forțat să aterizeze de urgență după doar câteva minute, deoarece aproximativ 30 de pasageri au acuzat sângerări nazale și din urechi, scrie CNN.

21 sept. 2018, 13:25
Un avion a aterizat de urgenţă după ce pasagerilor a început să le curgă sânge din urechi şi din nas

„Aeronava B737, cu 166 de pasageri și 5 membri ai echipajului, a aterizat în mod normal în Mumbai”, a transmis Jet Airways.

Citeşte şi Panică pe Aeroportul Otopeni. Roata unui avion cu 200 de pasageri la bord a luat foc

„Toți pasagerii au fost scoși în siguranță și la terminal. Câteva persoane au primit primul ajutor după ce s-au plâns de dureri ale urechilor și de sângerări nazale”, adaugă compania.

Un oficial al Direcției Generale a Aviației Civile (DGCA) a declarat, pentru CNN News, că un membru al echipajului ar fi uitat să apese un buton pentru a presuriza cabina.

„În timpul urcării, echipajul a uitat să selecteze un comutator și astfel că presurizarea cabinei nu a putut fi menținută și măștile de oxigen au căzut pentru a fi folosite de pasageri”, a spus oficialul.

În comunicat, Jet Airways a transmis că zborul 9W697 „s-a întors la sol din cauza pierderii presiunii din cabină”. O purtătoare de cuvânt a refuzat să confirme afirmația că echipajul a uitat să apese butonul de presurizare.

Videourile realizate de pasageri în interiorul avionului îi arată pe aceștia purtând măști de oxigen.

Jet Airways a transmis că membri echipajului au fost suspendați în așteptarea rezultatelor unei investigații.

Vara aceasta, un zbor Ryanair a fost deviat de urgență pe aeroportul din Frankfurt după ce zeci de pasageri, aflați la bordul cursei Dublin- Zadar (Croația), au primit îngrijiri medicale într-un spital din germania după ce au sângerat din urechi.