Un avion al companiei Lufthansa, verificat pe aeroportul din Praga în urma unei ALERTE CU BOMBĂ

O alertă cu bombă declanşată în urma apelului unui bărbat cu probleme psihice a condus, vineri, pe aeroportul internaţional din Praga, la verificarea unui avion al companiei germane Lufthansa ce transporta 144 de persoane şi care venea de la Frankfurt, a anunţat poliţia cehă, citată de AFP, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 13:06
Un avion al companiei Lufthansa, verificat pe aeroportul din Praga în urma unei ALERTE CU BOMBĂ

Alerta a fost declanşată după ce compania cehă CSA a primit un apel telefonic anonim care anunţa prezenţa unor terorişti înarmaţi cu o bombă la bordul aeronavei.

„Am primit această informaţie la ora 09.33 (10.33 ora României), avionul a aterizat la 10.40 (11.40 ora României)”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Katerina Rendlova.

„Chiar înainte de aterizare, poliţia l-a reţinut pe autorul apelului, după ce a localizat telefonul în Pilsen (vest). Este un bărbat cu probleme psihice, în vârstă de 34 de ani”, a adăugat Rendlova.

Poliţia şi geniştii percheziţionau avionul vineri după-amiază.

„Toţi pasagerii au părăsit deja avionul, dar în acest moment nu pot să confirm oficial dacă este vorba despre o alertă falsă, deoarece controalele vor dura câteva ore”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

„Traficul pe aeroportul Vaclav Havel din Praga nu a fost perturbat. După aterizare, avionul a fost direcţionat către o parte izolată a aerodromului”, a afirmat la rândul său purtătoarea de cuvânt a aeroportului, Marika Janouskova.