Un avion al companiei Turkish Airlines a fost redirecţionat spre Istanbul

Un avion al companiei Turkish Airlines cu destinația Lisabona a fost redirecționat miercuri spre Istanbul, după ce la bord a fost găsit un bagaj neînsoțit, a anunțat o purtătoare de cuvânt a companiei aeriene, relatează Reuters.

01 apr. 2015, 11:54
Un avion al companiei Turkish Airlines a fost redirecţionat spre Istanbul

Avionul, ce efectua zborul TK1759, transporta spre Lisabona 170 de pasageri și șapte membri ai echipajului, a precizat reprezentanta Turkish Airlines, sub rezerva anonimatului. Toți pasagerii au fost preluați de un alt avion pentru a-și continua călătoria spre Lisabona, potrivit Agerpres.

Potrivit site-ului companiei Turkish Airlines, decolarea în cazul zborului TK1759 era programată pentru ora locală 11.45 (08.45 GMT). Nu se cunoaște deocamdată cât de departe ajunsese avionul înainte de a reveni la Istanbul. Autoritatea portugheză de control al traficului aerian a anunțat că avionul nu a intrat în spațiul aerian al Portugaliei.

Este pentru a treia oară într-o săptămână când un avion al companiei Turkish Airlines este nevoit să-și schimbe parcursul de zbor, potrivit Agerpres.

Luni, un avion al Turkish Airlines ce efectua un zbor Istanbul — Sao Paulo a declarat stare de urgență și a aterizat la Casablanca. Serviciul de presă al Turkish Airlines a precizat că la toaletă a fost găsit un text care anunța prezența unei bombe în avion. În cele din urmă, avionul a aterizat fără probleme la Casablanca.

Duminică, un alt avion al companiei Turkish Airlines, ce efectua zborul Istanbul-Tokyo, a făcut obiectul unei alerte privind prezența unei bombe la bord. În avion nu a fost însă găsită nicio încărcătură explozivă.