Un avion care zbura din Franţa către Ţara Galilor a dispărut de pe radare. La bord se afla şi un fotbalist de 23 de milioane de euro

Un avion turistic de tip Piper Malibu care a decolat marţi dimineaţă de pe aeroportul din Nantes a dispărut de pe radare deasupra Canalului Mânecii.

22 ian. 2019, 08:48
Un avion care zbura din Franţa către Ţara Galilor a dispărut de pe radare. La bord se afla şi un fotbalist de 23 de milioane de euro

UPDATE ORA 21:00. Cautarile au fost oprite pe timpul noptii si vor fi reluate la prima ora maine dimineata. „Pe parcursul celor 15 ore de cautari, un numar semnificativ de obiecte plutitoare au fost gasite in apa. Nu am putut confirma daca acestea proveneau de pe aeronava disparuta. Daca au aterizat pe apa, sansele de supravietuire in acest stadiu sunt, din pacate, foarte mici” a anuntat Politia din Guernsey.

La bordul aparatului se aflau două persoane, una dintre ele fotbalistul argentinian Emiliano Sala, transferat săptămâna trecută de la FC Nantes la Cardiff, pentru suma de 17 milioane de euro.

Mai multe elicoptere au fost trimise în zonă şi survolează Canalul Mânecii.

Emiliano Sala are 28 de ani şi evoluează ca atacant. El a debutat în Europa la Bordeaux, în 2012, fiind apoi împrumutat la Orleans, Niort şi Caen. Juca la Nantes din 2015, iar la sfârşitul săptămânii trecute fusese transferat la în Premier League, la Cardiff City, pentru 23 milioane euro. Este un record pe gruparea galeză, precedentul cel mai scump transfer fiind cel al lui Gary Medel, chilianul luat în 2013 de la Sevilla în schimbul a 15 milioane de euro.