Un avion de vânătoare rus a atacat o aeronavă israeliană

Un avion militar rus a deschis focul asupra unui bombardier israelian, în spaţiul aerian sirian, afirmă surse din cadrul armatei israeliene, dar Preşedinţia Rusiei a comunicat că "informaţiile sunt departe de realitate".

RomaniaTV.net
22 apr. 2016, 12:13
Un avion de vânătoare rus a atacat o aeronavă israeliană

Conform site-ului israelian Ynetnews.com, un avion de vânătoare rus ar fi deschis focul de două ori spre o aeronavă israeliană, în spaţiul aerian sirian. Sursele citate de presa israeliană nu au dezvăluit când a avut loc presupusul incident.

În plus, în urmă cu câteva zile, un alt avion rus s-ar fi apropiat periculos de un bombardier israelian, tot deasupra Siriei.

Informaţiile au fost dezvăluite în contextul vizitei la Moscova a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.

Întrebat despre incidente, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat: „Informaţiile apărute în presa israeliană sunt departe de realitate”, potrivit Mediafax.

Însă Benjamin Netanyahu a confirmat că „au existat probleme” privind libertatea de circulaţie a aeronavelor militare israeliene în spaţiul aerian sirian.

Israelul intenţionează să intensifice cooperarea militară cu Rusia, a declarat joi premierul Benjamin Netanyahu, în timpul vizitei oficiale la Moscova, unde se întâlneşte cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Israelul şi Rusia au coordonat, în ultimele luni, activităţile militare efectuate în Siria, pentru evitarea incidentelor.