Un avion ieşit de pe pistă din cauza zăpezii: Aeroportul JFK din New York a fost închis

Aeroportul John Fitzgerald Kennedy (JFK) a fost temporar închis traficului aerian duminică dimineaţa din cauza lapoviţei şi a ninsorii care au provocat ieşirea de pe pistă a unui avion, informează AFP, citând autorităţile locale.

RomaniaTV.net
05 ian. 2014, 15:50
Un avion ieşit de pe pistă din cauza zăpezii: Aeroportul JFK din New York a fost închis

Aeroportul a fost închis de la 08.32 (13.32 GMT) pentru a permite deszăpezirea pistelor. Redeschiderea era prevăzută pentru 11.30 (16.30 GMT), potrivit Direcţiei Aviaţiei Civile (FAA ) şi Autorităţii care asigură administrarea aeroportului newyorkez, scrie Agerpres.

Închiderea pistelor a fost ordonată după aterizarea unui avion al companiei Delta Airlines venind de la Toronto (Canada), care a derapat şi a lovit un troian de zăpadă aflat pe o cale de acces la piste. Incidentul nu s-a soldat cu răniţi printre cele 35 de persoane aflate la bord, conform canalului ABC.

Întârzierile la decolare de pe aeroport, unul din cele mai importante din SUA, depăşeau o oră şi 46 de minute înaintea orei locale 10:00 (15.00 GMT) şi 15 zboruri fuseseră deja anulate, potrivit site-ului flightaware.com, specializat în urmărirea traficului aerian.

Celelalte aeroporturi din împrejurimi înregistrau, de asemenea, unele întârzieri, de la 28 de minute în medie (La Guardia) la 38 de minute (Newark), în New Jersey.

Aeroportul din Philadelphia înregistra întârzieri la sosiri în medie de două ore din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit FAA.

Nordul SUA se confruntă de la începutul anului cu temperaturi polare şi căderi masive de zăpadă, care au provocat moartea a cel puţin 15 persoane..