Un avion s-a prăbuşit în mare, lângă Costa de Fildeş. La bord se aflau cetăţeni moldoveni UPDATE

Un avion de tip cargo s-a prăbușit în mare, lângă Coasta de Fildeș, informează Reuters. Patru persoane aflate la bord, cetăţeni moldoveni, au murit, iar alte patru sunt rănite. Avionul transporta echipamente militare ale armatei franceze, care desfăşoară activităţi antijihadiste în zonă.

RomaniaTV.net
14 oct. 2017, 10:28

UPDATE Patru cetăţeni moldoveni au murit, iar alţi doi au fost răniţi în accidentul aerian produs sâmbătă în statul Coasta de Fildeş, afirmă surse oficiale citate de site-ul 20Minutes.fr şi de BBC News.

La bordul avionului cargo, de tip Antonov, se aflau zece persoane. Conform unor surse oficiale din Coasta de Fildeş citate de 20Minutes.fr, de BFMTV şi de BBC News, patru cetăţeni moldoveni au murit, iar alţi doi moldoveni şi patru francezi au fost răniţi. 

Avionul cargo transporta echipamente militare ale armatei franceze. Aeronava era utilizată de armata franceză în cadrul Operaţiunii antiteroriste „Barkhane”, efectuată în zona Sahel, au declarat surse oficiale sub protecţia anonimatului. Armata franceză are o bază militară în oraşul Abidjan.


UPDATE Patru cetățeni moldoveni au murit și alți doi au fost răniți ca urmare a prăbușirii unui avion cargo în mare în apropiere de aeroportul orașului Abidjan din Cote D’Ivoire, a anunțat ministrul ivorian al securității, Sidiki Diakite, citat de Reuters.

Patru cetățeni francezi au supraviețuit accidentului aviatic, dar sunt răniți, a precizat ministrul.

Mai multe surse din domeniul securității ivoriene au indicat că cei patru francezi răniți sunt soldați, menționează Reuters.

Potrivit unei surse citate de AFP, avionul transporta 10 persoane și era închiriat de către armata franceză în cadrul operațiunii antiteroriste Barkhane din Sahel. Baza militară franceză din Abidjan servește drept sprijin logistic pentru operațiunea al cărei cartier general este la N’Djamena, capitala Ciadului.


UPDATE Cel puţin patru persoane au decedat, sâmbătă, după ce un avion cargo s-a prăbuşit în ocean în apropierea aeroportului din Abidjan, informează Reuters, citând un martor.

Pompierii şi scafandrii au scos din avion două cadavre, iar în avion se mai puteau vedea două persoane decedate.

Un alt martor a declarat că a văzut doi supravieţuitori.

Avionul s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Abidjan, în condiţii de furtună.

Presa locală notează că avionul prăbuşit ar fi un Antonov AN-26.

Potrivit site-ului koaci.com, avionul aparţinea unei companii care transportĂ materiale pentru armata franceză.

 

 

Aeronava de tip cargo a decolat de pe aeroport în timpul unei furtuni și s-a prăbușit în mare la scurt timp după ce s-a ridicat de la sol.

Nu se cunosc infrmaţii despre starea echipajului.