Un băieţel din Argeş face dializă de trei ori pe zi VIDEO

Suferinţă fără margini pentru un băieţel de 13 ani din Argeş. Are insuficienţă renală cronică şi face dializă de trei ori pe zi. Părinţii lui sunt disperaţi şi spun că sunt în stare să cumpere rinichi de pe piaţa neagră numai ca să-şi salveze băiatul.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 07:46
Un băieţel din Argeş face dializă de trei ori pe zi VIDEO

La prima vedere, pare un copil ca toţi ceilalţi. Bogdan are însă rinichii insuficient de dezvoltaţi şi nu ar supravieţui fără dializă.

„Mami vine la mine în fiecare zi şi îmi face dializă de trei ori, şi nu mai vreau să fac, pentru că m-am săturat şi vreau să fiu şi eu ca ceilalţi copii”, a spus Bogdan Andrei Nicula.

Când era mic făcea o singură şedinţă de dializă pe zi. După o operaţie nereuşită, a trebuit să facă două, iar acum numărul şedinţelor a crescut la trei pe zi.

„Vreau să mă joc cu frăţiorul meu în fiecare zi, dar nu pot pentru că face efort şi nu are voie”, a precizat Denisa Nicula, surioara acestuia.

Un transplant de rinichi ar fi salvarea lui Bogdan. Costă însă foarte mult, iar venitul familiei Nicula este de puţin peste 1000 de lei. Părinţii băiatului încearcă de multă vreme să obţină un sprijin de la stat.

„În situaţia dată am face orice pentru el. Am fi în stare să cumpărăm un rinichi de pe piaţa neagră, numai ca Bogdan să se facă bine, să aibă măcar un singur rinichi, ca să meargă şi să ducă şi el o viaţă normală la fel ca ceilalţi copii”, a declarat Georgeta Nicula, mama băiatului.

Dacă s-ar găsi bani şi un donator compatibil, Bobi ar pleca imediat în Germania sau Italia pentru un transplant de rinichi. Deocamdată, băieţelul se mulţumeşte să viseze.

„Eu sunt stelist şi mi-ar plăcea să merg la meci să văd cum joacă Steaua, dar nu pot pentru că fac dializă”, a mai spus Bogdan Andrei Nicula.