Un bărbat care a suferit o criză de epilepsie, salvat de pe Transfăgărăşan

Salvamontiștii și angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș de la punctul temporar de lucru deschis pe Transfăgărășan au participat, sâmbătă, la prima intervenție comună pentru salvarea unui bărbat care suferise o criză de epilepsie.

06 aug. 2016, 11:51
Un bărbat care a suferit o criză de epilepsie, salvat de pe Transfăgărăşan

Intervenția a avut loc pe un versant din zona lacului glaciar Bâlea, potrivit informațiilor postate de șeful Serviciului Public Județean Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, pe o rețea de socializare.

„Prima intervenție în noua formulă completă, Salvamont Sibiu, Salvamont Argeș și colegii de la ISU Argeș. Un cetățean cu un atac de epilepsie, deasupra lacului Bâlea. A fost preluat de ambulantă SMURD de la Cota 2000 și dus la spitalul Curtea de Argeș”, a scris Sănduloiu.

Un punct de lucru temporar al ISU Argeș, deservit de o autospecială pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD, a fost deschis în urmă cu o zi la Baza Salvamont Cota 2000 de pe Transfăgărășan.

„Acest punct de lucru temporar va asigura intervenția în situații de urgență pe DN 7C — Transfăgărășan, inclusiv în zona județului Sibiu (în colaborare cu ISU Sibiu) și va funcționa pe perioada cât DN 7C va fi deschis în fiecare an. Este încadrat cu o autospecială cu apă și spumă de medie capacitate cu modul de descarcerare și prim-ajutor și cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, deservite de cinci subofițeri care vor executa serviciu operativ permanent”, se precizează într-un comunicat ISU Argeș.

Decizia de înființare a punctului de lucru a fost luată în urma unei analize a situației operative, care a indicat că în ultimii ani s-au produs pe Transfăgărășan numeroase accidente și situații de urgență, care au necesitat o intervenție rapidă fie pentru descarcerare și acordarea primului ajutor medical, fie pentru acțiuni de căutare-salvare a unor persoane.

Sursa: Agerpres