Un bărbat a dat în judecată Poliţia, după ce a fost amendat că nu purta centura de siguranţă într-o parcare

Un bărbat a dat în judecată Poliţia Judeţeană Vaslui, după ce a fost amendat de către un agent de la Biroul Rutier pe motiv că nu purta centura de siguranţă în parcarea Serviciului de Înmatriculări Auto, în momentul în care şoferul maşinii în care el era pasagar încerca să parcheze. Reprezentanţii Poliţiei susţin că sancţiunea este legală, având dovezi video.

RomaniaTV.net
06 iul. 2017, 17:27
Un bărbat a dat în judecată Poliţia, după ce a fost amendat că nu purta centura de siguranţă într-o parcare

Poliţia Judeţeană Vaslui a fost dată în judecată de către un bărbat care consideră că este victima unui abuz al agenţilor de la Rutieră după ce a fost amendat cu 290 de lei pe motiv că, în calitate de pasager, nu purta centura de siguranţă într-o parcare.

În plângerea înaintată în instanţă, vasluianul susţine că procesul verbal nu este legal întocmit întrucât, conform Codului Rutier, parcarea nu este drum public, având în vedere că nu este „o cale de comunicaţii special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier”.

„Drum public înseamnă să fie semnalizat corespunzător, să aibă intrare şi ieşire, prin care să se poată desfăşura un trafic fluent. Dacă acea parcare este drum public, ar însemna să aibă şi treceri de pietoni în interior pentru că, altfel, toţi cei care ies din scările de bloc sau de la Serviciul de Înmatriculări Auto şi sau Serviciul de Paşapoarte ar trebui amendaţi de aceiaşi poliţişti pentru că merg prin loc nepermis. De aceea, având în vedere abuzul, voi cere în instanţă ca agentul de la Poliţia Rutieră să plătească cotă parte din cheltuielile de judecată”, susţine bărbatul.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vaslui afirmă că amenda este legală, iar acest aspect va fi dovedit în instanţă cu probe video.

„Echipajul din cadrul Biroului Rutier Vaslui supraveghea traficul pe strada Traian, moment în care a observat un autoturism condus de o tânără care efectua virajul spre dreapta, în faţa unei instituţii publice. Poliţiştii au văzut că tânăra nu purta centură de siguranţă şi vorbea la telefon, moment în care au pornit înregistrarea camerei video din autoturismul de serviciu. Totodată, au observat, aspect care a fost înregistrat, că pasagerul din dreapta conducătoarei auto trăgea de volanul autoturismului. Atunci când maşina a ajuns în faţa instituţiei, tânăra aflată la volan a fost legitimată, moment în care pasagerul din dreapta a avut un comportament neadecvat. Poliţiştii au sancţionat-o pe conducătoarea auto cu patru puncte amendă, respectiv 580 de lei, pentru lipsa centurii de siguranţă şi utilizarea telefonului mobil în timpul condusului autovehiculului. De asemenea, pasagerul din dreapta sa a fost amendat cu 290 de lei pentru faptul că nu purta centura de siguranţă”, a declarat, joi, pentru News.ro, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Parcarea în care poliţiştii Biroului Rutier Vaslui au dat cele două amenzi este cu o singură intrare şi este folosită, atât de către locatarii celor două blocuri în faţa cărora se află, precum şi de către şoferii care merg la instituţiile limitrofe acesteia.

Citeşte şi Un bărbat din Harghita a fost amendat cu 1500 de lei pentru că şi-ar fi jignit fiica pe Facebook. Ce a postat pe pagina copilei