Un bărbat, reţinut după ce a folosit un pistol cu gaze şi a încercat să oblige o pacientă să plece din secţia de psihiatrie

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost reţinut după ce ar fi intrat în Secţia de psihiatrie din Bistriţa şi, prin violenţă, ar fi obligat o pacientă să plece, urcând-o într-o maşină. Angajaţii secţiei au intervenit, întrucât tânăra se împotrivea, moment în care bărbatul a tras spre ei cu un pistol cu gaz.

06 aug. 2018, 11:24
Un bărbat, reţinut după ce a folosit un pistol cu gaze şi a încercat să oblige o pacientă să plece din secţia de psihiatrie

Potrivit Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, poliţiştii au fost anunţaţi, duminică, despre faptul că o persoană necunoscută ar fi folosit un pistol cu gaz iritant-lacrimogen în apropierea Secţiei de psihiatrie din Bistriţa.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au început cercetările în acest caz, fiind deschis un dosar penal nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

În urma verificărilor, poliţiştii au identificat un bărbat de 44 de ani, din Beclean, suspectat de comiterea faptelor. Anchetatorii au mai stabilit că bărbatul ar fi intrat în Secţia de psihiatrie unde, prin violenţă, ar fi constrâns o pacientă să plece de acolo, urcând-o într-un autoturism.

Conform sursei citate, tânăra s-a împotrivit, iar angajaţii secţiei au intervenit, moment în care bărbatul i-ar fi ameninţat cu un pistol neletal supus autorizării, executând ulterior un foc de armă către aceştia.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru lovire sau alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, urmând să fie propuse măsuri preventive în cazul său.