Un bărbat care trafica minore în Vaslui, reţinut de DIICOT

Un bărbat de 42 de ani din Vaslui a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, sub acuzaţia că a traficat minore cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

31 oct. 2014, 16:05
Un bărbat care trafica minore în Vaslui, reţinut de DIICOT

Radu Duţă din Vaslui este acuzat că, în perioada martie – octombrie 2014, a săvârşit patru infracţiuni de trafic de minori, potrivit unui comunicat emis de DIICOT. Astfel, Radu Duţă a racolat minore provenind în special din familii dezorganizate, parte dintre ele aflate în plasament maternal sau în Complexele de servicii comunitare – case de tip familial din municipiul Huşi şi oraşul Negreşti, judeţul Vaslui. Una dintre minorele racolate era internată în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilităţi din Huşi.

Victimele erau cazate în locuinţa inculpatului şi obligate să se prostitueze, întreţinând raporturi sexuale, contra cost, cu clienţi racolaţi tot de către Radu Duţă.

Două dintre victimele minore identificate au fost oferite de către inculpat, în data de 22 octombrie 2014, unor cetăţeni de naţionalitate bulgară, pentru a întreţine cu aceştia raporturi sexuale, faţă de inculpat existând şi suspiciunea că a facilitat oferirea de droguri victimelor.

Conform probelor, activitatea infracţională desfăşurată de Radu Duţă constituia singura sursă de venit a acestuia, după ce el s-a întors în ţară din Franţa, unde – conform propriei declaraţii – a executat o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

Un judecător de la Tribunalul Vaslui a admis solicitarea DIICOT şi a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele lui Radu Duţă.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la o reţea de trafic de persoane din Vâlcea