Un bărbat ce prezenta simptome de coronavirus a murit la Spitalul Judeţean din Piteşti

Stare de alertă la Spitalul județean din Pitești! Un bărbat, adus de ambulanță la urgențe, a murit şi prezenta simptome de coronavirus. Mai mult, faptul ca el a lucrat ca șofer de TIR pe trasee internaționale a întărit suspiciunea.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 06:41
Un bărbat ce prezenta simptome de coronavirus a murit la Spitalul Judeţean din Piteşti

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, a declarat miercuri seară bărbatul suferea şi de o afecţiune cronică şi nu exclude că poate fi vorba despre coronavirus în acest caz.

„În fiecare clipă pe mapamond moare câte o persoană în terapie intensivă. Există faptul că a intrat în țară în urmă cu câteva zile, dar ceea ce trebuie spus este că acest pacient avea o afecțiune pulmonară cronică, avansată, care a dezvoltat o infecție uzuală și inclusiv o răceală simplă te poate dărâma. Nu se cunoaște dacă era infectat cu coronavirus. Proba s-a recoltat și s-a trimis în această seară la Matei Balș, iar mâine vom avea rezultatul. E posibil să fie coronavirus, dar nu este nimic surprinzător”, a declarat Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, conform Antena3.

Potrivit Sursata.ro, bărbatul a murit, cel mai probabil, pe fondul unui edem pulmonar. El nu ar fi anunţat nici echipajul de ambulanţă care l-a dus la spital şi nici medicii despre faptul că a călătorit în afara ţării în calitate de şofer de tir.

Citeşte şi: Noi cazuri de coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 47