Un bărbat de 91 de ani a găsit reţeta tinereţii fără bătrâneţe. Deşi este scârboasă, ai încerca-o?

Oamenii nu vor înceta niciodată să cautem secretul tinereţii fără bătrâneţe şi ar face orice pentru asta. Un bărbat de 91 de ani din Marea Britanie a găsit o astfel de reţetă: el îşi bea propria urină. "Tratamentul" minune are efect, pentru că bătrânul arată cu zece ani mai tânăr.

25 oct. 2013, 07:22
Un bărbat de 91 de ani a găsit reţeta tinereţii fără bătrâneţe. Deşi este scârboasă, ai încerca-o?

Mark Ambrose, 91 de ani, care „trăieşte în păcat” cu partenera sa de 87 de ani, Joyce, în sudul Spaniei, bea o cană de urină proprie în fiecare zi.

„Şi Joyce şi eu avem probleme serioase de sănătate, cu care trebuie să ne descurcăm. Coloana mea este într-o stare gravă, iar ea suferă de degenerare maculară, genunchi care ar trebui înlocuiţi şi alte probleme ale oamenilor în vârstă. Cu toate astea, avem o viaţă foarte activă, iar prietenii îmi spun că arăt mult mai tânăr, iar partenera mea are o energie incredibilă şi nu arată mai mult de 65-70 de ani”, povesteşte Mark.

Fostul director de publicitate spune că este convins că terapia cu urină, pe care a început-o în urmă cu trei ani, este responsabilă pentru aspectul lor mai tânăr. El a dat peste această „reţetă a tinereţii” din greşeală, în timp ce căuta pe internet un tratament pentru durerile de spate.

„Am avut deja trei operaţii în Marea Britanie şi în  Spania, iar specialiştii mi-au spus că nu pot face mai mult decât să îmi dea diverse pastile împotriva durerii. Nu aveam nimic de pierdut, aşa că m-am gândit să încercat terapia, pentru a avea o calitate mai bună a vieţii”, mai spune Mark.

Terapia cu urină nu este o noutate, ea fiind folosită din cele mai vechi timpuri. Documentele istorice sugerează că aztecii foloseau urina pentru a dezinfecta răni, iar beneficiile sale sunt menţionate şi în literatura indiană şi în cea chinezească.

Urina este alcătuită din 95% apă şi 5% nutrienţi precum proteine, vitamine şi minerale. Susţinătorii terapiei prin urină spun că aceste ingrediente au o groază de beneficii pentru sănătate, de la un sistem imunitar mai bun, la medicament pentru ochi şi urechi.