Un bărbat din Galaţi a fost executat silit pentru o datorie de un leu la bancă

Un bărbat a fost executat silit de bancă pentru că a avut datorie de un leu la bancă! Avocaţii spun că banca a comis un abuz pentru că nu l-a informat pe client şi omul s-a trezit direct cu poprire pe conturi. Totul se va rezolva acum în instanţă. 

RomaniaTV.net
21 apr. 2017, 13:54
Un bărbat din Galaţi a fost executat silit pentru o datorie de un leu la bancă

Un bărbat din Galaţi a făcut un împrumut la bancă de 29.000 euro pentru o casă nouă în urmă cu 7 ani. A pornit cu speranţe mari la drum, însă banca i-a făcut o surpriză neplăcută. Pentru că bărbatul nu şi-a platit datoria de un leu timp de aproape două luni fără să ştie, banca şi-a cerut drepturile. 

„Undeva în 2013 s-a trezit cu notificare din partea fondului de garantare pentru prima casă, respectivul credit a fost declarat scadent anticipat, datoria reprezentând garanţia plătită de statul român de 14.000 euro”, a declarat avocatul bărbatului.

Avocatul susţine că banca a făcut un abuz:

„Ca să vorbim de o scadenţă anticipată ar fi trebuit 2 condiţii din partea băncii: să anunţe, ceea ce nu s-a întâmplat…trebuia termenul de 60 zile să fie depăşit, prin urmare s-a făcut respectivul abuz”, a declarat avocatul Marius Coltuc. 

Până acum, ultima decizie a instanţei a fost încurajatoare. Bărbatul are şansa să scape de datoria mare de 14.000 euro pe care trebuie să o plătească din neatenţie. 

Problema este că numărul sesizărilor privind practicile abuzive ale băncilor creşte de la an la an. Există însă şi veşti bune. Mai mulţi clienţi au câştigat chiar anul trecut procese împotriva băncilor. Instanţele au decis că acestea aplicau clauze abuzive şi acestea au fost eliminate.