Un bărbat înarmat cu o grenadă a încercat să pătrundă la Elysee, la preşedintele Macron

Un individ care pretindea că face parte din mişcarea de protest "jachetele galbene" şi care era înarmat cu  o grenadă cu gaze lacrimogene a încercat să pătrundă la Palatul Elysee, voind să ajungă la şeful statului, Emmanuel Macron pentru a sta de vorbă cu el. 

23 nov. 2018, 18:55
Un bărbat înarmat cu o grenadă a încercat să pătrundă la Elysee, la preşedintele Macron

Serviciile RAID şi o echipă de deminare au fost solicitate la locul incidentului, a informat poliţia. „Este singur şi are în mână ceea ce pare a fi o grenadă cu gaze lacrimogene.

„Directorul Departamentului de Securitate Publică negociază cu el”, a precizat Procurorul Republicii, Yves Gambert. Bărbatul a insistat însă „ca vestele galbene” să fie primite la Elysee”, a precizat magistratul.

Alerta de securitate a fost dată la ora locală 16:45. Poliţia a ridicat un perimetru de securitate după acest incident, informează Reuters.

Bărbatul „vorbea despre explozivi” şi avea asupra lui „nişte saci”, a mai precizat poliţia care l-a identificat pe autor. El se afla la o spălătorie din centrul comercial Espace Anjou, în apropierea căruia s-au manifestat protestele „vestelor galbene”.