Un bărbat s-a intoxicat cu monoxid de carbon în beciul din care voia să fure vin

Un bărbat din comuna băcăuană Prăjeşti s-a intoxicat cu monoxid de carbon în beciul unui consătean de unde voia să fure vinul tocmai pus în butoi.

25 oct. 2013, 17:22
Un bărbat s-a intoxicat cu monoxid de carbon în beciul din care voia să fure vin

Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul ca în beciul unei case se află un bărbat în stare de inconştienţă. Acesta fusese descoperit de o familie care avea grijă de locuinţă în lipsa proprietarului care are domiciliul în Bacău.

„Ancheta a stabilit că J. Laurenţiu, în vârstă de 45 de ani, a pătruns în beciul părţii vătămate pentru a sustrage băuturi alcoolice, la faţa locului fiind identificat un bidon din plastic plin cu vin şi o sacoşă în care se mai aflau două asemenea recipiente. De asemenea, s-a stabilit că tot lichidul aflat într-un butoi de aproximativ 300 de litri, din care suspectul a încercat sa sustragă vin, a curs pe sol, semn că lichidul era în fermentaţie şi a emanat monoxid de carbon„, a precizat, pentru Agerpres, inspector principal Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Potrivit martorilor, după ce hoţul a fost scos afară din beci de către localnici, iar echipajul unei ambulanţe i-a acordat primul ajutor, l-a scurt timp şi-a revenit şi a fugit de la locul faptei, dar a fost reţinut de poliţiştii care au întocmit pe numele său dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat.

Un caz asemănător s-a mai petrecut în judeţul Bacău în octombrie 2011.

În acest an, din cauza intoxicării cu monoxid de carbon emanat de vinul în fermentaţie, în localităţi băcăuane au murit două persoane, iar alte două au avut nevoie de spitalizare pentru a-şi reveni.

Citeşte şi Două persoane au murit după ce au inhalat monoxid de carbon în crame improvizate în beciuri