Bărbatul dispărut în Marea Neagră, găsit mort. O altă persoană s-a înecat vineri, tot la Eforie

Un bărbat a fost scos mort din mare, vineri, în apropierea digului de la Tabăra Luminiţa, din Eforie Nord, aproape în aceeaşi zonă unde a dispărut, joi, un alt bărbat.

RomaniaTV.net
03 aug. 2018, 14:45
Bărbatul dispărut în Marea Neagră, găsit mort. O altă persoană s-a înecat vineri, tot la Eforie

UPDATE: Bărbatul dispărut în mare la Eforie a fost găsit mort, vineri după-amiază, iar un altul, în vârstă de 60 de ani, s-a înecat în aceeaşi staţiune. Astfel, numărul persoanelor înecate în Marea Neagră în acest sezon estival a ajuns la opt.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, cadrele medicale au fost solicitate, vineri după-amiază, să acorde primul ajutor unui bărbat de aproximativ 60 de ani, pe plaja de la Eforie. El a intrat în mare, deşi curenţii erau puternici şi salvamarii le spuneau oamenilor să nu intre în apă, iar la un moment dat nu a mai putut reveni la mal. Bărbatul a fost adus la ţărm în stare gravă, aflându-se în stop cardio-respirator, iar cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, fără rezultat însă, astfel că s-a constatat decesul bărbatului.

După câteva zeci de minute, tot pe plaja de la Eforie, a fost găsit trupul unui bărbat, autorităţile stabilind că este vorba de persoana dispărută în mare joi după-amiază. Victima avea 75 de ani.

Trupurile neînsufleţite au fost duse la morgă pentru necropsie.

Potrivit ISU Dobrogea, a fost scos din mare un bărbat înecat, în zona Taberei Luminiţa, însă este vorba de o altă persoană, nu de cea căutată încă de joi de echipajele de salvare.

„Este vorba despre o altă persoană, nu cea care era căutată de joi. Acesta a fost zărit şi s-a intervenit pentru salvarea lui. Din păcate, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decesul”, a declarat Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.