Un bebeluş de patru luni a murit după ce s-a sufocat din cauza unei răceli

Un bebeluş de patru luni a murit după ce s-a sufocat. Copilul se afla în grija unor rude din Călineşti, judeţul Suceava, părinţii săi fiind plecaţi la muncă, în străinătate. Atât bebeluşul, cât şi fratele său în vârstă de doi ani, nu aveau nici măcar certificat de naştere. Poliţiştii şi reprezentanţii Protecţiei Copilului au început o anchetă.

10 apr. 2013, 20:07
Un bebeluş de patru luni a murit după ce s-a sufocat din cauza unei răceli

Mama i-a lăsat pe micuţi în grija fratelui ei şi a cumnatei, iar ea a plecat, împreună cu concubinul, la muncă în străinătate, informează România TV.

Bebeluşul a fost adus la Spitalul Judeţean Suceava, mai mult mort decât viu. Medicii legişti au stabilit că micuţul s-a asfixiat din cauza unei răceli pe care o avea la plămâni. „Pacientul a ajuns în stop cardio-respirator, fără puls. S-au început manevrele de resuscitare, care au durat mai mult de 40 de minute. Cel mai probabil a fost un spasm laringian”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, Tiberus Brădăţean.

Protecţia Copilului a început o anchetă pentru a stabili dacă micuţul a fost neglijat. „Aşteptăm să se întoarcă mama în ţară şi să vedem care este situaţia, pentru că mai există un copil de doi ani. Ambii copii nu au certificate de naştere şi s-ar putea să fie nevoie să-l luam în sistem pe acest copil”, a declarat directorul de la Protecţia Copilului Suceava, Magda Isăilă.

Şi poliţia a deschis o anchetă în acest caz.