Un bolid de peste 250.000 lei furat din Italia a fost găsit în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut au găsit un autoturism Lexus de peste 250.000 lei furat de o lună din Italia. Maşina era condusă de un cetăţean moldovean care a spus că a primit 250 de euro pentru a aduce maşina în România.

31 oct. 2017, 11:10
Un bolid de peste 250.000 lei furat din Italia a fost găsit în România

În Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut – ITPF Iaşi s-a prezentat, luni, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean Mihail C., în vârstă de 34 de ani, la volanul unui autoturism marca Lexus, înmatriculat în Ucraina.

La controlul de frontieră, poliţiştii au stabilit că seria de şasiu este aplicată peste cea originală.

În urma verificării seriei originale, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia, acesta fiind declarat furat din 30 septembrie 2017.

Bărbatul a declarat că a primit 250 de euro de la un cetăţean ucrainean pentru a aduce autoturismul din România în Republica Moldova, fără să ştie că maşina este furată.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru furt şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 257.600 lei, a fost indisponibilizat la sediul PF până la finalizarea cercetărilor.

Citeşte şi Român stabilit în Italia, despăgubiri de peste un milion de euro după ce a fost lovit de o maşină