Un cămin de bătrâni din Râmnicu Vâlcea, inaugurat fără avize

Situaţie incredibilă la un cămin de bătrâni din Râmnicu Vâlcea. După ce primăria a cheltuit 12,5 milioane de lei pentru contrucţia lui, şi la jumătate de an de la inaugurarea cu surle şi trâmbiţe, căminul de bătrâni stă închis. Fundaţia care l-a concesionat nu a obţinut autorizaţia de funcţionare de la ISU, informează România TV.

29 aug. 2016, 10:10
Un cămin de bătrâni din Râmnicu Vâlcea, inaugurat fără avize

Clădirea a costat aproape 13 milioane de lei, dar autorităţile locale nu au mai avut bani pentru dotări. În urmă cu doi ani, centrul a fost concesionat cu Ordinul Cavalerilor de Malta pentru o perioadă de 40 de ani. Reprezentanţii săi s-au obligat să cumpere mobilier şi să deschidă centrul în cel mult un an.

În primăvară, centrul a fost inaugurat cu fast, dar nu a funcţionat nicio zi, deoarece nu are aviz de la pompieri.

Primarul municipiului spune ca va rezilia contractul şi va da clădirii altă destinaţie. Asta în condiţiile în care, spre exemplu la Centrul pentru persoane vârstnice sau cu handicap din Costeşti trăiesc 125 de oameni, deşi sunt doar 100 de locuri. Este nevoie ca de aer de un astfel de centru.

„Am fost înştiinţaţi că la data de 3 martie 2016 o organizaţie denumită „Marele Priorat Român Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalim Cavalerii de Malta”, reprezentată de domnul doctor Adrian Secureanu, intenţionează să inaugureze un „centru rezidenţial pentru persoane de vârsta a III-a” în Municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Ostroveni nr. 97. Permiteţi să vă informăm că:

– Ordinul Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalim de Rodos şi de Malta, cunoscut şi sub denumirile Ordinul Suveran de Malta, Ordinul de Malta sau Ordinul Cavalerilor de Malta, nu are nicio legătură cu organizaţia sus menţionată sau cu dl. Adrian Secureanu.
– Denumirile „Ordinul Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalim” şi „Cavalerii de Malta” precum şi sigla care apare pe invitaţia şi prezentarea evenimentului din 3 martie aparţin de drept Ordinului Suveran de Malta, care nu a dat nici un acord organizaţiei sus menţionate sau dlui.
Adrian Secureanu să folosească aceste denumiri sau sigla.
– Aşadar, organizaţia sus menţionată, reprezentată de dl. Adrian Secureanu, foloseşte numele, emblema şi reputaţia Ordinului Suveran de Malta în mod abuziv şi ilegal, cu scopuri exclusiv pecuniare şi personale, ducând în eroare potenţiali donatori sau finanţatori.
– Ordinul Suveran de Malta le va solicita dlui. Adrian Secureanu şi organizaţiei sale încetarea imediată a folosirii denumirilor şi siglei menţionate, şi nu va ezita să-i dea în judecată dacă vor continua acest abuz.

Ordinul Suveran de Malta este un ordin al Bisericii Catolice, înfiinţat în secolul al XI-lea, recunoscut în prezent ca entitate suverană de peste 100 de ţări din toată lumea. Are peste 13.000 de membri – Cavaleri şi Dame, care împreună cu 25.000 de angajaţi şi 80.000 de voluntari sunt activi în nenumărate proiecte sociale, medicale, caritabile şi umanitare în toată lumea. Vă invităm să aflaţi mai multe detalii din site-ul www.orderofmalta.int.

Ordinul Suveran de Malta este prezent pe teritoriul României încă din Evul Mediu. Are relaţii diplomatice cu România din 1932, întrerupte în perioada comunistă, dar reluate în 1991. Ambasadorul actual al Ordinului de Malta în Romania este E.S. dl. Jakob Kripp. Din 1932 există şi o Asociaţie a Ordinului Suveran de Malta în România. Preşedintele actual al
acestei asociaţii este dl. Francois Catto”, se arată în dreptul la replică al organizaţiei.

Citeşte şi Finanţarea căminelor pentru persoane vârstnice, modificată prin OUG