Un caz şocant zguduie România. Sinucigaş criminal din Iaşi, suspectat de CANIBALISM

Locuitorii unei comune din Iasi sunt socati de intamplarile groaznice care au avut loc in ultima perioada. In urma cu trei zile, in comuna Victoria din judetul Iasi, autoritatile au fost solicitate sa intervina in cazul unui barbat gasit spanzurat in propria gospodarie. În curte, anchetatorii s-au împiedicat, însă, de un cadavru acoperit de pământ, din care lipseau mai multe părţi, astfel că bănuiesc că au de a face cu un caz de canibalism. Mai mult, alţi doi prieteni ai sinucigaşului au dispărut de mai mult timp fără urmă, iar acum se fac cercetări pentru a se stabili dacă şi aceştia au fost ucişi.

07 mai 2015, 07:59
Un caz şocant zguduie România. Sinucigaş criminal din Iaşi, suspectat de CANIBALISM

Cadavrul lui Gheorghe Ursache, in varsta de 43 de ani, a fost descoperit de o vecina care venise in vizita. Sinucigasul locuia singur in casa din Victoria, fiind parasit de familie in urma cu mai multi ani. Dupa doua zile de la incident, vecinii au simtit un miros fetid venind din zona unui WC amenajat in gospodaria sinucigasului. Fiul acestuia, venit intre timp sa se ocupe de inmormantare, a solicitat interventia unui excavator pentru a deslusi misterul. Iar descoperirea a fost de-a dreptul socanta. La doi metri sub pamant, a fost gasit un cadavru aflat in descompunere, care era legat cu o sfoara groasa.

„Am fost anuntati de moartea lui si am venit acasa sa ne ocupam de inmormantare. Am tot simtit un miros urat venind de sub pamant, si stiam ca nu este de la gunoi. Ieri am vorbit cu cineva sa vina cu excavatorul si sa sape in acel loc. La vreo doi metri am gasit cadavrul, era descompus mult si legat cu o sfoara”, povesteste Stefan Ursache, fiul barbatului care s-a sinucis, potrivit bzi.ro. Politistii si criminalistii ajunsi la fata locului aveau sa descopere ca acestuia ii lipseau un picior si o mana. Viorel Manolache, în vârsta de 55 ani, locuia la doua case departare de Ursache, si a fost dat disparut in urma cu aproape doua luni.

Citeşte şi Cadavru descoperit în curtea unui sinucigaş. Poliţiştii cred că bărbatul a mai ucis doi vecini

Prietenii sinucigasului au disparut fara urma

Dupa spusele localnicilor din zona si a rudelor, Gheorghe Ursache si Viorel Manolache obisnuiau sa isi petreaca timpul impreuna, fiind prieteni de pahar si cu alti doi indivizi cu care se intalneau regulat. Acestia, Neculai Dascalita, in varsta de 67 de ani, si Mihai Rusu, in varsta de 50 ani, au fost declarati disparuti de catre autoritatile locale, primul in luna decembrie 2014, iar celalalt in luna iulie a aceluiasi an. Potrivit celor din sat, Gheorghe Ursache s-ar fi spanzurat dupa remuscarile avute din cauza crimelor.

„Ei se mai intalneau la un pahar. Neculai Dascalita este unchiul meu. Pe 14 decembrie a fost la o inmormantare, dupa care a venit acasa impreuna cu un alt unchi si le-am dat doi litri de vin. Dupa asta, Neculai s-a dus la barul din sat si nu s-a mai intors. Am crezut ca vine inapoi, dar nu l-am mai vazut de atunci. Pe 17 am fost la politie si am anuntat. Cred ca s-a intalnit cu Ursache pe drum si i-a dat in cap cu ceva, ei nu erau prieteni buni, dar se intalneau des. Eu nu cred ca se mai intoarce viu, sigur este mort acum, poate ingropat prin casa aceea sau taiat in bucati si mancat. Noi nu vrem decat sa fie gasit si sa-l putem inmormanta cum se cuvine”, povesteste Elena Mihaila, nepoata uneia dintre persoanele disparute.

Canibalism in comuna Victoria?

La urechile oamenilor din Victoria a ajuns si o poveste groaznica legata de barbatul care s-a sinucis in urma cu trei zile. Copiii din sat isi povestesc unul altuia cum Gheorghe Ursache pur si simplu i-a mancat pe cei disparuti fara urma. Chiar si batranii din localitate isi amintesc cum, in ultimele luni, Gheorghe Ursache umbla pe strazi fericit, laudandu-se cu faptul ca mananca numai carne de o buna perioada de timp.

Citeşte şi RECORD TRIST. Un tânăr din Iaşi a avut 12 tentative de SINUCIDERE de la începutul anului

„El avea un cal, umbla ca nebunul prin sat cu caruta si cu cainele care latra tot timpul. Are si documente ca e nebun, a stat chiar internat la spital in Barnova pentru asta. El este sarac, dar in ultimul timp mergea fericit pe drum si se lauda la noi ca mananca numai carne goala. Spunea mereu ca pune carne la fiert pana se desprinde de os si o mananca goala, fara paine si legume. Noi credem ca a taiat bucati de muschi de la oamenii aia si le-a mancat. Mana si piciorul lui Viorel Manolache lipseau si cred ca Ursache i le-a mancat. Omul asta e nebun, nu ar trebui sa traiasca printre noi”, povesteste Neculai, un vecin al lui Gheorghe Ursache.

Autoritatile incearca acum sa desluseasca misterul mortilor si a persoanelor disparute din Victoria. Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au precizat ca dosarul legat de cadavrul descoperit in gospodaria lui Gheorghe Ursache a fost inaintat catre Parchet, iar cercetarile continua in acest caz pentru a se stabili cu exactitate modul in care acesta a murit.