Un CEAI MIRACULOS, din trei condimente-medicament

Ghimbirul, scorțișoara și cuișoarele au fiecare în parte beneficii recunoscute pentru sănătate, prin utilizarea lor în diferite tratamente naturiste. Însă, când acestea acționează în combinație, beneficiile lor sunt fabuloase mergând mult mai departe de plăcerea gustului și de aroma irezistibilă. Cel mai eficient mod de a însuma proprietățile valoroase ale acestor condimente este prepararea unui ceai aromat, menitsă îți trezească simțurile.

RomaniaTV.net
28 ian. 2016, 10:10
Un CEAI MIRACULOS, din trei condimente-medicament

Ghimbirul este unul dintre cele mai apreciate remedii pentru sănătate. Ceea ce îi dă un plus de valoare este substanța pe care acesta o conține, numită gingerol.

Structura chimică și efectul gingerolului sunt asemănătoare aspirinei. Asta înseamnă că ghimbirul impiedică acumularea de trombocite, reducând riscul unui blocaj al vaselor de sânge și riscul de apariție al arterosclerozei. În plus gingerolul acționează și asupra sistemului digestiv, ameliorând durerile, crampele intestinale și senzația de greață.

Citeşte şi  Află care sunt cele mai sănătoase condimente

Foarte cunoscută pentru proprietăţile sale antivirale şi antimicrobiene, scorţişoara stimulează funcţionarea sistemului imunitar. Acest condiment parfumat ajută totodată în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite.

Cuişoarele conţin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol, un ulei volatil cu proprietăţi antioxidante si antiinflamatoare. Acestea au în componența lor flavonoizi precum camferol şi ramnetin, care contribuie la reducerea nivelul de „colesterol rău” (LDL) și previn bolile cardiovasculare.

Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro