Un celebru artist a făcut infarct pe scenă. Medicii nu au mai putut face nimic

Pianistul de jazz John Taylor a murit la vârsta de 72 de ani, după ce a suferit un infarct pe scenă, în timpul concertului pe care l-a susţinut, vineri seară, la cea de-a şasea ediţie a Saveurs Jazz Festival, un eveniment muzical organizat în comuna Segré din departamentul francez Maine-et-Loire.

21 iul. 2015, 07:22
Un celebru artist a făcut infarct pe scenă. Medicii nu au mai putut face nimic

Muzicianul britanic a suferit o criză cardiacă pe scena festivalului menţionat, au anunţat organizatorii evenimentului. Transferat de urgenţă la Spitalul din Angers, celebrul pianist a decedat după câteva ore de la internare, informează lefigaro.fr.

“Carol, soţia lui John Taylor, ne-a anunţat decesul soţului ei, sâmbătă”, precizează comunicatul dat publicităţii de organizatori.

John Taylor a fost victima unui infarct în timp ce susţinea un concert alături de cvartetul coordonat de Stéphane Kerecki.

Născut în 1942, la Manchester, pianistul şi-a descoperit pasiunea pentru jazz ascultând melodiile interpretate de Oscar Peterson şi Bill Evans. Începând din 1969, şi-a lansat cariera muzicală cântând alături de saxofoniştii englezi John Surman şi Alan Skidmore.

Cu o carieră prolifică şi eclectică, John Taylor a cântat de-a lungul anilor alături de numeroşi muzicieni de jazz celebri, precum Lee Konitz, Gil Evans, Kenny Wheeler şi Norma Winstone.

Pendulând între free jazz şi armonii mai melodioase, pianistul britanic a fost nume de marcă al jazz-ului european contemporan.

Cel mai recent album de studio al său s-a intitulat “Nouvelle Vague” şi a fost înregistrat în 2014, alături de Stéphane Kerecki.