Un chirurg de 38 de ani, acuzat că folosea „drogul violului” pentru a avea parte de plăceri interzise

Grant William Robicheaux, un medic chirurg din California, și iubita sa au fost acuzați că ar fi comis două abuzuri sexuale. Anchetatorii suspectează că ar putea fi „sute” de victime în acest dosar.

19 sept. 2018, 10:26
Un chirurg de 38 de ani, acuzat că folosea „drogul violului” pentru a avea parte de plăceri interzise

Chirurgul, în vârstă de 38 de ani, și iubita sa, Cerissa Laura Riley, ar fi agresat două femei pe care le-au întâlnit într-un bar și într-un restaurant în 2016, notează BBC. Procurorii susțin că au descoperit „sute’ de înregistrări video cu posibile victime în telefoanele mobile ale inculpaților. Femeile care apar în clipuri urmează să fie identificate.

Cuplul este bănuit că s-ar fi folosit de imaginea „îngrijită’ pentru a le crea victimelor o falsă impresie de siguranță.

„Bănuim că inculpații s-au folosit de frumusețe și de farmece pentru a diminua inhibițiile posibilelor victime”, a precizat procurorul Tony Rackauckas din cadrul Districtului Comitatului Orange, pentru KTLA-TV.

„Există mai multe înregistrări video în care femeile par a fi foarte drogate în așa fel încât nu se pot opune avansurilor sexuale ale inculpaților”, au precizat anchetatorii.

 

În baza probelor, procurorii cred că medicul chirurg și iubita sa ar fi făcut „numeroase victime’.

Robicheaux este ortoped în localitatea Newport Beach, situată la 72 de kilometri sud de Los Angeles. Bărbatul a apărut la un reality show-ul „Ritualurile întâlnirilor online ale masculilor americani’ (Online Dating Rituals of the American Male).

Anchetatorii americani cred că bărbatul și iubita sa acționau „în tandem’ pentru a întâlni în baruri femei pe care le-ar fi drogat și le-ar fi forțat să bea cantități mari de alcool. Victimele erau apoi duse la apartamentul lui Robicheaux unde ar fi fost violate.

Două femei susțin că s-ar fi întâlnit în urmă cu doi ani cu Robicheaux și Riley. Una dintre acestea susține că a cunoscut cuplul într-un restaurant și că apoi a fost invitată la o petrecere organizată pe un vas. După ce ar fi fost drogată, femeia, în vârstă de 32 de ani, ar fi fost dusă în apartamentul medicului Robicheaux, unde a fost abuzată sexual. 

În următoarea zi, victima a luat legătura cu Poliția din Newport și a fost supusă mai multor investigații medicale care au relevat faptul că a fost drogată, susțin procurorii. Ambele victime au acuzat faptul că au fost violate și drogate.

Pe 2 octombrie 2016, o altă femeie a mărturisit că s-a trezit în apartamentul lui Robicheaux, după ce a băut o noapte întreagă, și a țipat după ajutor până când vecinii au alertat Poliția. Ea le-a spus polițiștilor că a băut într-un bar din Newport Beach împreună cu medicul și iubita acestuia până când și-a pierdut cunoștința.

Ambii inculpați au fost acuzați de agresiuni sexuale și tentativă de viol. Procurorii susțin că au descoperit o înregistrare video în care apare una dintre femeile abuzate.

Mai mult, chirurgul și iubita sa ar fi deținut o cantitate uriașă de droguri, inclusiv GHB, considerat drogul violului, ciuperci psihedelice, ecstasy și cocaină, notează sursa citată. Substanțele ilegale au fost descoperite în timpul unei percheziții realizate în ianuarie 2018 în locuința medicului, scrie Libertatea