Un comentator a dormit pe toată durata unui meci de fotbal. Vezi cum a fost posibil

Sascha Ruefer, comentatorul postului public din Elvetia, SRF, dormea în timp ce telespectatorii şi colegii îl așteptau să comenteze meciul SUA - Germania, contând pentru semifinalele CM de fotbal feminin din Canada, ce era programată marţi noapte, de la ora 01.00, ora Elveţiei.

06 iul. 2015, 18:00

Sascha Ruefer are 43 de ani şi a fost trimis în Canada de postul public de televiziune din Elveţia, SRF, pentru a comenta meciurile de Campionatul Mondial de fotbal feminin. Jurnalist cu o vastă experienţă, el a fost în 1996, la doar 24 de ani, cel mai tânăr comentator de la Euro 1996, din Anglia, astfel că nimeni nu avea să prevadă incidentul al cărui protagonist a fost săptămâna trecută.

Citeşte şi Golul lui Hagi de la mijlocul terenului, copiat la CM de fotbal feminin. Reuşită fabuloasă în finală VIDEO

Cu puţin timp înainte de startul semifinalei SUA – Germania, de la CM din Canada, Sasha Ruefer era de negăsit, astfel că partida a fost comentată din studio, de moderatorul emisiunii ce a precedat partida. Misterul dispariţiei lui Sascha Ruefer a fost dezlegat a doua zi dimineaţa, când jurnaliştii de la ziarul Blick au reuşit să dea de el. „Sunt bine. A fost o încurcătură cu data jocului, de aceea nu am mai apărut. Am crezut că meciul SUA – Germania se va disputa în noaptea de miercuri spre joi. Din păcate, m-am înșelat. După ce m-am pregătit temeinic, pe la ora 23 m-am dus liniștit la culcare, astfel încât să fiu proaspăt pentru meci (…) Dimineața am realizat imediat că ceva nu este în ordine. Mi-am zis: Oh, nu, așa ceva nu mi se poate întâmpla. Este penibil și neplăcut. În 25 de ani de radio și TV nu mi s-a mai întâmplat așa ceva„, a declarat comentatorul.

De asemenea, postul public elveţian a exprimat o poziţie oficială, prin intermediul ourtătorului său de cuvânt: „Evident că am încercat să luăm legătura cu Sascha, dar nu am reuşit. Când s-a dus la culcare şi-a pus telefonul pe modul silenţios„.