Un CONAC vechi de 110 de ani, MISTUIT de flăcări

Clipe de groază, duminică seară, în judeţul Suceava. Un conac boieresc vechi de 110 ani a fost mistuit de un incendiu puternic. Deoarece era construit în mare parte din lemn, focul s-a extins cu repeziciune. Flăcările, înalte de zeci de metri, se puteau vedea de la câţiva kilometri distanţă.

15 dec. 2014, 10:50
Un CONAC vechi de 110 de ani, MISTUIT de flăcări

Incendiul a izbucnit duminică seară, în jurul orei 19.00, în comuna Zvoriştea. În conacul vechi de peste 100 de ani locuiau un bărbat de 63 de ani, soţia şi fiul de 31 de ani. Oamenii au fost alertaţi de vecini care au văzut flăcările în spatele clădirii, potrivit România TV.

Cei trei au reuşit să iasă la timp şi nu au fost răniţi. Nu au mai reuşit să salveze însă prea multe. Singurul lucru pe care au apucat să îl scoată din casă a fost o pendulă din secolul al 19-lea. Oamenii cred că focul a pornit chiar din camera în care se află centrala termică pe lemne.

Conacul nu era asigurat, aşa că proprietarii, dacă îl vor mai repara, o vor face din propriul buzunar. Pompierii fac verificări pentru a stabili cu exactitate de la ce a pornit focul.

Citeşte şi: INCENDIU de proporţii la centru comercial din Suceava. Trei persoane s-au intoxicat VIDEO