Un consilier de campanie al lui Trump s-a întâlnit cu oficiali ruşi în 2016

Un consilier de politică externă în campania prezidențială a lui Donald Trump s-a întâlnit cu oficiali ai guvernului rus anul trecut, a relatat vineri New York Times, citând mărturia depusă de acest fost consilier în această săptămână în fața unei comisii a Congresului Statelor Unite, informează Reuters.

04 nov. 2017, 09:30
Un consilier de campanie al lui Trump s-a întâlnit cu oficiali ruşi în 2016

În numeroase interviuri în ultimele luni, consilierul, Carter Page, fie a negat întâlniri cu oficiali ai guvernului rus în timpul unei călătorii la Moscova în iulie 2016, fie a spus că s-a întâlnit „mai mult cu oameni de știință”, potrivit ziarului.
    
Page a trimis un e-mail cel puțin unui consilier în campania lui Trump descriind intuițiile sale după discuțiile cu oficialii guvernamentali ruși și cu alții, potrivit NY Times, citând o persoană familiarizată cu chestiunea.
    
Ziarul scrie că e-mailul a fost citit cu voce tare joi în timpul depunerii mărturiei cu ușile închise în Comisia de Informații a Camerei Reprezentanților, care investighează eforturile Rusiei de a înclina rezultatul alegerilor din noiembrie 2016 în favoarea lui Trump și posibile legături între campania lui Trump și Rusia.

Rusia afirmă că nu a intervenit în alegeri și Trump a negat orice legătură. Page a minimizat importanța întâlnirilor, într-un interviu în NY Times vineri.”Am salutat doar câteva persoane. Asta a fost tot”, a spus el. Page a adăugat că una dintre persoanele cu care s-a întâlnit era „importantă”, dar nu i-a confirmat identitatea.

Citeşte şi Donald Trump, în turneu de 11 zile în Asia. Preşedintele american s-ar putea întâlni cu Putin
    
Procurorul special Robert Mueller care investighează posibile legături cu Rusia l-a acuzat luni pe fostul director de campanie al lui Trump, Paul Manafort, precum și pe un alt consilier, Rick Gates, de spălare de bani.
    
În aceeași zi s-a anunțat că un alt consilier al lui Trump, George Papadopoulos, a pledat vinovat la începutul lunii octombrie că a mințit FBI. Page a fost interogat de FBI la începutul acestui an și a apărut de asemenea în fața unui mare juriu, adaugă NY Times.