Un copil de trei ani a fost internat cu suspiciuni de rujeolă la Botoşani. Este primul caz înregistrat în judeţ

Un copil de trei ani, din Botoşani, a fost internat în spital cu suspiciune de rujeolă, acesta fiind primul caz din judeţ de la declanşarea epidemiei de boală la nivel naţional. Autorităţile sanitare au anunţat că starea micuţului este stabilă, urmând ca boala să fie confirmată sau infirmată în urma analizelor probelor prelevate de la bolnav.

RomaniaTV.net
23 iun. 2017, 16:06
Un copil de trei ani a fost internat cu suspiciuni de rujeolă la Botoşani. Este primul caz înregistrat în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a înregistrat, vineri, prima suspiciune de rujeolă din judeţ de la declanşarea epidemiei la nivel naţional.

Suspiciunea de boală a apărut la un copil de trei ani care provine dintr-o comunitate de romi migratori şi care nu a fost vaccinat împotriva rujeolei.

În consecinţă, băieţelul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Botoşani, unde beneficiază de tratamentul adecvat.

„Pentru confirmarea bolii, trebuie parcurse mai multe etape. Urmează ca luni (n.r. – 26 iunie) să trimitem probe pentru analizele specifice la Centrul Regional de Sănătate Iaşi, care va conforma sau infirma prezenţa virusului”, a declarat, vineri, pentru News.ro directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Laura Acatrinei.

Potrivit sursei citate, starea de sănătate a copilului este stabilă, fără a fi observate complicaţii ale bolii.

Citeşte şi Încă un posibil deces din cauza rujeolei. Un băieţel de şapte luni a murit la Spitalul din Arad