Un copil a intrat în Poligonul Cincu, a adunat cartuşe şi a dat foc pulberii, rănindu-se în explozie

Un minor care a pătruns în spaţiul securizat al Poligonului din Cincu, a adunat cartuşe folosite la ultimul exerciţiu şi a dat foc pulberii pe care a mai găsit-o în acestea, fiind rănit şi transportat la Spitalul Făgăraş.

24 iun. 2017, 12:13
Un copil a intrat în Poligonul Cincu, a adunat cartuşe şi a dat foc pulberii, rănindu-se în explozie

Conducerea Centrului Naţional de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu a fost informată despre producerea unui incident în care a fost rănit un copil, potrivit unui comunicat de presă citat de News.ro.

„Persoana care a intrat în zona interzisă a poligonului şi semnalizată conform reglementărilor în vigoare, a declarat Poliţiei Făgăraş că a strâns cartuşe folosite pe timpul ultimului exerciţiu, le-a desertizat şi a dat foc pulberii rezultate. În urma exploziei, aceasta a fost rănită”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, minorul a fost transportat de la locuinţa sa la Spitalul din Făgăraş.

Evenimentul este instrumentat de Parchetul Militar, iar în unitatea militară s-a constituit o comisie de cercetare a împrejurărilor evenimentului.

În Poligonul din Cincu a avut loc, recent, cel mai mare exerciţiu NATO din 2017, la care au participat peste patru mii de militari, jumătate dintre ei fiind din afara României.