REVOLTĂTOR. Un copil de 13 ani a fost muşcat de un pitbull, pus să atace chiar de către stăpân

Un minor de 13 ani din Brăila a ajuns la spital, după ce a fost muşcat de un câine pitbull, care s-a năpustit asupra băiatului, după ce a primit comandă de atac de la stăpânul acestuia.

09 mai 2014, 12:42
REVOLTĂTOR. Un copil de 13 ani a fost muşcat de un pitbull, pus să atace chiar de către stăpân

Copilul se afla în curtea căminului cultural din sat, împreună cu alţi prieteni, când un tânăr de 19 ani a apărut cu un câine pitbull fără botniţă şi i-a dat comandă să atace. Băiatul a fost muşcat de piciorul drept şi a sunat imediat la 112.

Animalul i-a provocat leziuni serioase la picior, care au necesitat transportarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a rămas internat timp de cinci zile.

„Victima se va prezenta vineri, 9 mai, la Serviciul de Medicină Legală Brăila, pentru a i se stabili numărul de zile de îngrijiri medicale necesare vindecării leziunilor, formulând plângere împotriva tânărului de 19 ani, pentru infracţiunea prevăzută de Art.12, alin.1, din O.U.G. 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Jenel Şogor, pentru Agerpres.