Un copil de 9 ani a murit înecat la Vaslui. Imagini EMOŢIONANTE cu câinele băieţelului VIDEO

Un copil de 9 ani din localitatea vasluiană Stuhuleţ, comuna Berezeni, a murit înecat, joi seara, după ce a alunecat într-un puţ de apă de aproximativ doi metri adâncime. În timp ce medicii se chinuiau să îi salveze viaţa băieţelului, căţelul său nu s-a dezlipit de el.

06 mai 2016, 10:28
Un copil de 9 ani a murit înecat la Vaslui. Imagini EMOŢIONANTE cu câinele băieţelului VIDEO

Băieţelul era însoţit de un minor de 4 ani, fiul fratelui său, iar la un moment i-a spus că îl va învăţa cum să prindă un peşte. Într-o clipă de neatenţie, băiatul de 9 ani a alunecat şi a căzut în puţul de apă, folosit de localnici pentru iebicidat. Strigătele de ajutor ale copilului au fost auzite de un văcar aflat în zonă.

Bărbatul l-a scos din apă inconştient, a sunat la 112 şi a încercat să-i ofere primul ajutor, până la sosirea echipajului medical. În zonă a fost dirijat şi un echipaj SMURD. Mai bine de o oră au luptat cadrele medicale să salveze băieţelul, au reuşit să-i pornească inima, însă în scurt timp a intrat din nou în stop cardio respirator.

„Iniţial, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, după care a fost solicitată intervenţia unui elicopter SMURD. Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator şi a fost suspus manevrelor de resuscitare, conform protocolului, însă fără rezultat”, a declarat purtatorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Rosu.