Un copil de 9 ani, pe bicicletă, accidentat mortal de o maşină

Un tragic accident rutier, soldat cu decesul unui copil în vârstă de doar 9 ani, s-a petrecut ieri după-amiază, pe drumul judeţean care străbate comuna Udeşti. Nenorocirea s-a petrecut în jurul orei 16.00, pe raza satului Poieni, comuna Udeşti.

04 aug. 2015, 12:40
Un copil de 9 ani, pe bicicletă, accidentat mortal de o maşină

Un şofer în vârstă de 36 de ani, Cezar Timofte, domiciliat în municipiul Rădăuţi, aflat la volanul unui autoturism VW Polo, l-a acroşat în condiţii ce urmau să fie stabilite de anchetatori pe copilul de 9 ani, Eduard G., care se deplasa pe o bicicletă pe DJ 208 fără a fi supravegheat, scrie monitorulsv.ro. Şocul impactului a fost mare pentru minor, personalul medical ajuns la faţa locului preluându-l în stare gravă. Din păcate, la scurt timp după ce a ajuns la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava copilul a intrat în şoc cardio-respirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvat.

Citeşte şi Accident grav în Cluj după ce şoferul a aţipit la volan

Acest accident vine la două zile după ce un alt minor, în vârstă de 16 ani, din comuna Fântânele, a decedat la Spitalul Judeţean Suceava, după mai multe zile de comă, în urma unui accident cu bicicleta petrecut pe 24 iulie. În acel caz, minorul s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se puternic cu capul de asfalt.

Patru copii au ajuns la spital în câteva ore, după accidente rutiere

În interval de doar trei ore, patru copii cu vârste cuprinse 6 şi 11 ani au ajuns duminică la spital, pentru îngrijiri medicale, după ce au căzut victime în accidente rutiere în timp ce traversau strada ori în timp ce se deplasau pe bicicletă.

Un prim accident s-a petrecut în jurul orei 18.10, pe un drum comunal neclasificat din Poieni – Udeşti. Din ancheta poliţiei rezultă că un băiat în vârstă de 6 ani, din municipiul Suceava, s-a angajat în traversarea drumului fără să se asigure, moment în care a fost acroşat de un autovehicul Mercedes Sprinter condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Fălticeni. Din fericire, precizează Poliţia, copilul a scăpat cu leziuni uşoare.

Citeşte şi Accident GROAZNIC în SUA. Un copil de 9 ani A MURIT după ce a fost lovit cu o BÂTĂ DE BASEBALL

La câteva minute după accidentul de la Poieni, două fete în vârstă de 11 ani au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava în urma unui accident petrecut pe strada Movila din satul Moara Carp. Din cercetările efectuate de poliţişti rezultă că minora care conducea bicicleta a pierdut controlul din cauza faptului că a sărit lanţul de pe pinioanele bicicletei, moment în care vehiculul pe două roţi a intrat în coliziune cu un cap de pod. Cele două fetiţe au fost proiectate pe un câmp din apropiere. Cele două minore au suferit leziuni serioase în urma accidentului. Ele au fost diagnosticate cu multiple traumatisme, inclusiv traumatisme cranio-cerebrale, una dintre ele suferind şi o fractură de antebraţ.

În fine, duminică seară, în jurul orei 20.00, pe raza satului Prelipca, oraşul Salcea, un copil în vârstă de 9 ani, din satul Corocăieşti, comuna Vereşti, a fost accidentat de un autoturism Opel condus de un localnic în vârstă de 22 de ani. Şi în acest caz, precizează poliţia, accidentul s-a produs din cauza unei traversări neregulamentare. Copilul a scăpat cu leziuni uşoare.

Numărul mare de accidente de acest gen, petrecute pe fondul nesupravegherii suficiente a copiilor, ar trebuie să fie un mare semnal de alarmă pentru părinţi. Aceste evenimente nefericite sunt mult mai numeroase în perioada vacanţei de vară, când copiii au mai mult timp liber la dispoziţie.