Un copil de doi ani, crescut în grajd, salvat de medici: „Era plin de păduchi, murdar. Se lua pielea de pe el” VIDEO

Caz revoltător la Constanţa. Un copil de doar doi ani a fost crescut într-un grajd, lângă porci. După ce mama l-a părăsit, băieţelul a împărţit locul cu o bunică şi cu o străbunică, ambele bolnave. Vecinii au dat alarma la 112, îngrijoraţi de starea copilului. Cazul a ajuns în atenţia Protecţiei Copilului.

07 feb. 2016, 07:48
Un copil de doi ani, crescut în grajd, salvat de medici: „Era plin de păduchi, murdar. Se lua pielea de pe el” VIDEO

Timp de doi ani, universul lui Georgică a fost un grajd dintr-un sat din Constanţa. Acolo l-au găsit medicii de pe ambulanţă, când vecinii i-au chemat speriaţi că micuţul ar putea muri de frig, potrivit România TV.

„Când l-au adus era plin de păduchi, murdar. Aproape i se lua pielea de pe el, de degerat ce era. La început tremura, îi era frig. Între timp s-a acomodat”, a declarat o asistentă.

Copilul i-a fermecat pe medici şi pe asistente încă de când a ajuns la spital. „Este vedeta secţiei. Se joacă cu toată lumea. Mănâncă, se joacă. Are nevoie de multă afecţiune”, a spus femeia.

Pe micuţ mama l-a părăsit, iar de el a avut grijă o bunică bolnavă şi o străbunică paralizată.

Georgică a rămas singur în spital. Doar medicii şi părinţii celorlalţi copii bolnavi îi mai sunt alături. Povestea lui a ajuns şi în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. „Intenţionăm să găsim mama, pentru că până la acest moment ea nu a putut fi contactată pentru a i solicita părerea, dar anticipăm că se va impune măsura instituirii unei măsuri speciale”, a declarat un reprezentant DGASPC.

Copilul mai are un frate, însă şi acesta a fost plasat în asistenţă maternală, tocmai pentru că mama nu a avut grijă de el. Până când autorităţile vor lua o decizie şi în privinţa lui, Georgică va rămâne în spital.

Citeşte şi: TRAGEDIE în Botoşani. Două fetiţe au ars de vii în casă. Mama şi bunicul se aflau în altă cameră